Uglekage med limemousse og chokolademousse

Uglekage-video

30 cm lagkage til 20-25 personer

Du skal bruge:

Bunde: 
8 æg
300 g sukker
300 g hvedemel
2 tsk. bagepulver  

Chokolademousse:
200 g chokolade
5 dl fløde
2 pasteuriserede æggeblommer
1 dl varm kaffe
2 bl. husblas  

Limemousse:
5 dl fløde
20 g flormelis
Saft og skal af 4 limefrugter
65 g sukker
1 vaniljestang
1 dl yoghurt
3 bl. husblas  

Frosting:
6 æggehvider
270g sukker
300g smør  

Royal icing +farver    

Sådan gør du:   

  1. Bag bunden efter denne fremgangsmåde i en 30 cm form. 
  2. Lav chokolademoussen efter denne fremgangsmåde. 
  3. Lav limemoussen efter denne fremgangsmåde. 
  4. Saml kagen i en form med plastik i kanten som det ses i videoen. Lad den stå på køl natten over.  
  5. Lav frostingen efter denne fremgangsmåde. 
  6. Smør kagen op af to omgange så den bliver helt glat og fin. 
  7. Rør ingredienserne til icingen godt sammen og lav dekorationen ved hjælp af en skabelon (et billede), som printes ud fra Google. Farv icingen i de ønskede farver og brug hjemmelavede kornet eller engangssprøjteposer til at efterligne skabelonen. 

God fornøjelse! 

4 tanker om “Uglekage med limemousse og chokolademousse”

  1. Hej Anna,
    Det er jeg ked af at høre. Jeg har faktisk ikke haft så meget bøvl med den. Jeg har et par gange kommet smørret i mens den var for varm, men så satte jeg den på køl og piskede den op igen -da blev den luftig som den skulle. Jeg bruger forskellige mærker smør: Lurpak, Arla mfl. Har du set videoen og fulgt instrukserne der? 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *