Lagkagebunde

Det her er en opskrift som jeg bruger hver evig eneste gang jeg laver lagkage “it never fails” 😀

Kakao-lagkagebunde: Erstat lidt af melet med kakao (evt. 110g mel og 35g kakao eller noget i den stil)

Lagkagebunde-video

Du skal bruge:
4 æg
150g sukker
150g hvedemel
1 tsk bagepulver

Sådan gør du:

  1. Pisk æg og sukker meget lyst og luftigt, mindst 5 min!
  2. Bland de tørre ingredienser og sigt dem i dejen.
  3. Vend rundt i dejen indtil melet er helt fordelt, aldrig rør.
  4. Hæld dejen i en form (24 cm) og bag bunden i 30 min. ved 200 grader.
  5. Når bunden er helt afkølet kan du dele den i 3 med en kniv eller en lagkage-deler.

God fornøjelse:D

32 tanker om “Lagkagebunde”

  1. Jeg bliver stillet det spørgsmål ret ofte, men jeg ved det faktisk ikke….den her opskrift plejer bare at bliver næsten helt flad i overfladen når kagen køler af?? Er det svar nok? 😉

  2. Hej, meget lækker blog! Jeg overvejer at lave en lagkage fra bunden så dine opskrifter og videoer er virkelig en god hjælp. Tak 🙂
    Men til denne opskrift er det så 200 grader alm. ovn eller varmluft?

  3. Tak 😀 Det er 200 garder almindelig ovn, det er det stort set altid i en opskrift hvis ikke andet er opgivet -i hvert fald på min blog 😉 Vil du bruge varmluft skal temperaturen ca. 15-20 grader ned som regel 🙂

  4. Hej Den søde tand 🙂

    Jeg syndes bare lige du skulle vide det. Du er FANTASTISK, dine videoer er bare gode og de hjælper mig. 🙂 Syndes bare du skal blive ved med det du laver. Du skal nok blive til noget stort. 🙂

    Knus Julie

  5. Når man skal lave lagkagebunde til en bradepandekage, er det så 3gange opskriften? Kan man skære bunden i 3 dele uden at den knækker, som ved en rund kage, når den er så stor? Hvordan samler du fyldet i en stor bradepandekage inden du kommer fondant på?

  6. Jeg bager de 3 bunde enkeltvis ved at fordele en portion ud på en bagplade med bagepapir…….bage i 8-9 min…….i mellemtiden lave en ny portion klar…..komme på bagepapir i en bageplade…….bage i 8-9 min……og det samme med den sidste! Håber du forstår!

    Fyldet laver jeg klar så det er helt fast og koldt når det fordeles på kagen…..så kommer jeg det på med sprøjtepose (se firkantetlagkage-video på YouTube)………så lader jeg kagen sætte sig i 4-12 timer i køleskabet og skær derefter kagen til…….så skal de bare opsmøres og overtrækkes! 🙂

    God fornøjelse 😉

  7. Hej Nikoline, kan man bruge flormelis i stedet for sukket i din opskrift på lagekage bundne eller vil det ændre resultatet?

  8. Hej. Tak for dine opskrifter
    jeg har ikke helt med på hvordan jeg skal lave en chokolade bund ud fra det du skrev. Kan du skrive det tydeligere.
    hvor mange personer er denne opskrift til? Bedste hilsner
    Laila

  9. Hej den søde tand 🙂
    Din blog er fantastisk. Ville hører hvis man bruge en kageform på 28 cm hvor meget skal man så bruge af hver ingrediens? 🙂
    Hilsen Maria

  10. Hej Nikoline jeg synes at alle de kager og det ser supper godt ud. Vil lige høre, den røremaskine du bruger hvad mærke den er jeg overvejer at købe en men hved ikke hvad jeg skal vælge, og jeg synes at den du bruger ser gode ud. ��

  11. Hej Nikoline
    Jeg har prøvet den opskrift før og den er super god!!! Denne gang vil jeg bare komme kakaopuvler i, skal jeg så komme mindre mel i?? Vil også gerne komme hasselnødder i, hvor meget vil du anbefale at komme i??

  12. Hej Nikoline. Jeg skal bage en kæmpe lagkage til min søsters konfirmation, og jeg har tænkt mig at bruge din opskrift på lagkagebunde. Men jeg tænkte på om man kan lave bundende et par dage før, og så fryse dem ned? Eller bliver de så dårlige?

  13. Hej Nikoline
    Jeg skal til at lave lagkagebundene her til aften, men venter med at lave mousser, samt sætte den sammen, i morgen. Ville du vente med at skære kagen ud i til i morgen???
    Og hvor store er dine forme. Mine er Ca. 26 cm er det passende eller skal jeg op i halvanden portion?
    Knus Anna
    PS. Superlækker blog. Det er 3. Opskrift jeg bruger og håber det bliver ligeså stor succes som de to andre ❤️

  14. Hej Anna,

    Dejligt du er glad for mine opskrifter (med undtagelse af den drillende frosting). Jeg er usikker på, hvad du mener med at skære kagen ud? Hvis du mener dele bunden i tre, så ville jeg nok vente ja. Det er fint med en form på 26 cm. Jeg bager normalt denne opskrift i en form på 22-26 cm 🙂

  15. Pingback: Sportslagkage med dumlemousse – Bage-bloggen

  16. Pingback: Klassisk lagkage med vanillecreme og bær – Bage-bloggen

  17. Pingback: Lagkage i to lag m. sommerdekoration – Bage-bloggen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *