Det her er en opskrift som jeg bruger hver evig eneste gang jeg laver lagkage “it never fails” 😀
Kakao-lagkagebunde: Erstat lidt af melet med kakao (evt. 110g mel og 35g kakao eller noget i den stil)
Du skal bruge:
4 æg
150g sukker
150g hvedemel
1 tsk bagepulver
Sådan gør du:
- Pisk æg og sukker meget lyst og luftigt, mindst 5 min!
- Bland de tørre ingredienser og sigt dem i dejen.
- Vend rundt i dejen indtil melet er helt fordelt, aldrig rør.
- Hæld dejen i en form (24 cm) og bag bunden i 30 min. ved 200 grader.
- Når bunden er helt afkølet kan du dele den i 3 med en kniv eller en lagkage-deler.
God fornøjelse:D
Hej hvordan undgår du at din hævet op i midten.
Jeg bliver stillet det spørgsmål ret ofte, men jeg ved det faktisk ikke….den her opskrift plejer bare at bliver næsten helt flad i overfladen når kagen køler af?? Er det svar nok? 😉
Hej, meget lækker blog! Jeg overvejer at lave en lagkage fra bunden så dine opskrifter og videoer er virkelig en god hjælp. Tak 🙂
Men til denne opskrift er det så 200 grader alm. ovn eller varmluft?
Tak 😀 Det er 200 garder almindelig ovn, det er det stort set altid i en opskrift hvis ikke andet er opgivet -i hvert fald på min blog 😉 Vil du bruge varmluft skal temperaturen ca. 15-20 grader ned som regel 🙂
Hej Den søde tand 🙂
Jeg syndes bare lige du skulle vide det. Du er FANTASTISK, dine videoer er bare gode og de hjælper mig. 🙂 Syndes bare du skal blive ved med det du laver. Du skal nok blive til noget stort. 🙂
Knus Julie
Hej Julie, tusind tak hvor er det sødt og dejligt med en kommentar som din 😀 TAK
-Nikoline<3
Når man skal lave lagkagebunde til en bradepandekage, er det så 3gange opskriften? Kan man skære bunden i 3 dele uden at den knækker, som ved en rund kage, når den er så stor? Hvordan samler du fyldet i en stor bradepandekage inden du kommer fondant på?
Jeg bager de 3 bunde enkeltvis ved at fordele en portion ud på en bagplade med bagepapir…….bage i 8-9 min…….i mellemtiden lave en ny portion klar…..komme på bagepapir i en bageplade…….bage i 8-9 min……og det samme med den sidste! Håber du forstår!
Fyldet laver jeg klar så det er helt fast og koldt når det fordeles på kagen…..så kommer jeg det på med sprøjtepose (se firkantetlagkage-video på YouTube)………så lader jeg kagen sætte sig i 4-12 timer i køleskabet og skær derefter kagen til…….så skal de bare opsmøres og overtrækkes! 🙂
God fornøjelse 😉
Hej Nikoline,
din blog og din youtube kanal er simpelthen intet mindre end fantastiske, så lækker inspiration ! Tak for det 🙂
Venligst Kiki
Tusind tak, din glædespreder 😀 Elsker sådanne kommentarer! 😉
Knus Nikoline 🙂
Hej Nikoline, kan man bruge flormelis i stedet for sukket i din opskrift på lagekage bundne eller vil det ændre resultatet?
Hej, det tror jeg egentligt godt du kan ja 😀
-Nikoline
Hej. Tak for dine opskrifter
jeg har ikke helt med på hvordan jeg skal lave en chokolade bund ud fra det du skrev. Kan du skrive det tydeligere.
hvor mange personer er denne opskrift til? Bedste hilsner
Laila
Kan man bruge denne opskrift i en åbenbog form? eller hvad ville du så bruge?
Venlig hilsen
Cecilie
Jeg tror den er lidt for blød til at holde formen på den måde desværre 🙂
Hej den søde tand 🙂
Din blog er fantastisk. Ville hører hvis man bruge en kageform på 28 cm hvor meget skal man så bruge af hver ingrediens? 🙂
Hilsen Maria
Hej Maria, tusind tak 😀
Jeg ville lave af 6 æg, altså gange opskriften med 1,5!
Mvh. Nikoline
Hej Nikoline jeg synes at alle de kager og det ser supper godt ud. Vil lige høre, den røremaskine du bruger hvad mærke den er jeg overvejer at købe en men hved ikke hvad jeg skal vælge, og jeg synes at den du bruger ser gode ud. ��
Hvor høj bliver din kage? Synes den meget høj forhold til min,
Men meget brugbar opskrift tak,
Den bliver vel omkring 6-7 cm vil jeg mene, sådan lige ud fra hukommelsen. Tak skal du have 🙂
/Nikoline
prøv at vikle en våd viskestykke rundt om din form, det virkede ved mig 🙂
Hej!
Elsker at se dine hyggelige videoer med gode opskrfter!
Men hvor mange person vil du sige denne opskrift er til? 🙂
VH. Anna
Hej Anna, det er jeg glad for 🙂
Det kommer jo an på hvad der kommes indeni, men som udgangspunkt nok ca. 12 personer 😀
/Nikoline 😉
Hej Nikoline
Jeg har prøvet den opskrift før og den er super god!!! Denne gang vil jeg bare komme kakaopuvler i, skal jeg så komme mindre mel i?? Vil også gerne komme hasselnødder i, hvor meget vil du anbefale at komme i??
Hejsa. Du kan komme 80 g mel, 50 g kakao og måske 80 g finthakkede nødder. Har ikke selv prøvet det, men ville nok starte med et lignende udgangspunkt 🙂
God fornøjelse!
Hej Nikoline. Jeg skal bage en kæmpe lagkage til min søsters konfirmation, og jeg har tænkt mig at bruge din opskrift på lagkagebunde. Men jeg tænkte på om man kan lave bundende et par dage før, og så fryse dem ned? Eller bliver de så dårlige?
Hej.
Ja det kan du sagtens gøre. Jeg vil blot anbefale at dele dem bunden før du fryser den, og så ligge lidt bagepapir imellem bundene.
Kh. Nikoline
Hej Nikoline
Jeg skal til at lave lagkagebundene her til aften, men venter med at lave mousser, samt sætte den sammen, i morgen. Ville du vente med at skære kagen ud i til i morgen???
Og hvor store er dine forme. Mine er Ca. 26 cm er det passende eller skal jeg op i halvanden portion?
Knus Anna
PS. Superlækker blog. Det er 3. Opskrift jeg bruger og håber det bliver ligeså stor succes som de to andre ❤️
Hej Anna,
Dejligt du er glad for mine opskrifter (med undtagelse af den drillende frosting). Jeg er usikker på, hvad du mener med at skære kagen ud? Hvis du mener dele bunden i tre, så ville jeg nok vente ja. Det er fint med en form på 26 cm. Jeg bager normalt denne opskrift i en form på 22-26 cm 🙂
Pingback: Sportslagkage med dumlemousse – Bage-bloggen
Pingback: Klassisk lagkage med vanillecreme og bær – Bage-bloggen
Pingback: Lagkage i to lag m. sommerdekoration – Bage-bloggen
Pingback: Uglekage med limemousse og chokolademousse – Bage-bloggen
Hej nickoline hvor meget skal jeg skal bage en på 30-33 cm for denne opskrift gør den kun kan deles i 2?
Lækker opskrifter
Hej Camilla.
Hvis du vil bage en lagkagebund på 30-33 cm i diameter, der kun skal deles i to vil jeg anbefale, at du bruger 6 æg, 225 g mel, 225 g sukker og 1,5 tsk. bagepulver. Den skal bages ca. 20-25 minutter ved 200 grader.
Mvh. Nikoline