Kanelstang

Her får I opskriften på en fantastisk velsmagende og ikke tør kanelstang med remonce og hjemmelavet kagecreme. Opskriften kan fint halveres, hvis man ikke lige står og skal bruge kanelstang til så mange mennesker.

Kanelstang-video

Opskriften giver 2 stk. meget store, eller 3 almindelige i størrelsen. Jeg vil mene, at det rækker til ca. 12 personer eller måske 8 personer, hvis man er glad for kanelstang 😄 Vurdér selv!

Du skal bruge:

Gærdej:

2 dl lun mælk 
50 g gær
120 g blødt smør
2 æg
½ tsk. kardemomme
2 spsk. sukker
½ tsk. salt
Ca. 500 g hvedemel

Kagecreme:

1 portion kagecreme efter denne opskrift

Remonce:

100 g blødt smør
100 g sukker
2 spsk. kanel

Kakao- og/eller hvid glasur:

Flormelis
Lidt kogende vand
Evt. kakao

Evt. ristede hasselnødde- eller mandelflager til pynt 

Sådan gør du:

  1. Rør gæren ud i mælken og tilsæt æg, kardemomme, sukker, salt og hvedemel. Ælt dejen godt igennem i ca. 5 minutter og tilsæt kun mere mel, hvis den stadig er meget klistret. Bruger du en røremaskine, skal den slippe siderne af skålen.
  2. Kom det bløde smør i i mindre stykker og ælt yderligere 5 minutter til du har en smidig og glat dej.
  3. Lad den hæve 1 time.
  4. Lav imellemtiden kagecremen efter opskriften og sæt den på køl.
  5. Rør ingredienserne til remoncen sammen og giv den evt. 10 sekunder i mikroovnen, så den er blødere og nemmere at smøre ud, (men den skal ikke blive flydende).
  6. Rul din nu hævede dej ud til en stor rektangulær firkant.
  7. Fordel remonce på den og derefter kagecremen (som lige skal røres godt igennem inden brug).
  8. Rul dejen sammen til en pølse (som ved kanelsnegle) og del den i 2 stykker. Ønsker du 3 kanelstænger på størrelse med bagerens, bør du rulle dit dejstykke relativt aflangt ud inden det smøres, så pølsen bliver lang og knap så tyk. Da deles den i 3 stykker i stedet for 2.
  9. Placer dejpølserne i aflange alu-forme (eller tilsvarende tærteforme) eller blot på et stykke bagepapir på en bageplade.
  10. Klip nu med en stor køkkensaks dybe skrå klip i pølserne med ca. en centimeters mellemrum og fold stykkerne skiftevis til den ene og den anden side. Se i videoen hvordan jeg gør, hvis du er i tvivl.
  11. Så skal de hæve ½ time, pensles med æg og bages ved 200˚C almindelig ovn i 25-35 min. alt efter størrelsen på dem. De skal være godt gyldne.

Server dem lune eller afkølede med glasur og et drys af ristede nødder, hvis du synes. Tak fordi du fulgte min opskrift, jeg håber du havde det sjovt og synes om resultatet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *