Birkessnegle

Fantastisk lækre og aromatiske i smagen. Kombinationen af rosiner, birkes, appelsin og vanilje giver en dyb parfumeret/karamelliseret smag. De er helt sikkert et forsøg værd!

Sneglene er inspireret af Hamantaschen, som er de traditionelle kager ved den jødiske højtid Purim, som relaterer sig til Esters bog i Gamle Testemente. Jeg blev helt vild med dette birkesfyld, da jeg bagte Hamantaschen under mit ophold i Israel i foråret.

Ca. 20 stk.

Du skal bruge:

2 dl lun mælk
50 g gær
100 g blødt smør
2 æg
½ tsk. kardemomme
2 spsk. sukker
½ tsk. salt
Ca. 500g hvedemel

Birkesfyld:

2 dl mælk
100 g sukker
130 g birkes
Saft og skal af 1 appelsin
70 g rosiner
20 g smør
1 spsk. vaniljesukker

Sådan gør du:

  1. Start med at lave birkesfyldet ved at komme alle ingredienserne i en gryde. Bring massen i kog.
  2. Når det har kogt i 15-20 minutter og er blevet noget tykkere blendes det med en stavblender. Det behøver ikke være helt fint, men jeg foretrækker at findele rosinerne en anelse.
  3. Kom birkesfyldet på køl indtil det skal bruges.
  4. Opløs gæren i mælken og tilsæt æg, sukker, salt, smør og kardemomme.
  5. Tilsæt nu hvedemel lidt ad gangen til du har en dej, som ikke hænger fast i siderne på skålen, men stadig er blød og smidig.
  6. Ælt dejen godt igennem: 3-4 min på maskine, 7-8 min med hænderne.
  7. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse – mindst 30 min.
  8. Rul nu den hævede dej ud til en stor rektangel, men uden at ælte den igennem igen!
  9. Kom birkesfyldet ud på dejen og fordel det i et jævnt lag.
  10. Rul dejen sammen til en roulade.
  11. Skær rullen i stykker på ca. 2 cm og læg dem på en plade.
  12. Tag enden af hver snegel og læg den under selve sneglen. Tryk evt. sneglene lidt flade, og lad dem hæve mindst 30 min igen -gerne til dobbelt størrelse.
  13. Bag dem ved 225 grader i ca. 10 min eller til de er godt gyldenbrune. 
  14. Server dem lune eller afkølede med glasur.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *