Spring til indhold

Grovscones

En sikker vinder til en lækker morgenmad – endda hvis man er lidt i tidsnød. De tager ca. 30 minutter at lave fra start til de kommer ud af ovnen. God fornøjelse! 

Grovscones-video

6 stk.

Du skal bruge:

3,5 dl mel + evt. lidt ekstra
1 dl havregryn
1 dl rugmel
2 tsk. bagepulver
1/2 tsk salt
2 spsk. flormelis
50 g smør
2 dl mælk evt. kærnemælk for mere smag

Sådan gør du: 

  1. Bland først alle de tørre ingredienser. 
  2. Kom smørret i og fordel det med fingrene inden mælken tilsættes. Bland det godt med fingrene eller en ske. Massen bliver ret klistret.
  3. Lad det stå i ti minutter og tilsæt så mere mel, hvis det er nødvendigt. Dejen skal være lidt klistret.
  4. Form dejen med hænderne på et meldrysset skærebræt til en tyk rund disk. Skær den ud i seks lagkagestykker.
  5. De bages herefter ved 250 grader (gerne på bagesten eller -stål) i 10 min. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *