En sikker vinder til en lækker morgenmad – endda hvis man er lidt i tidsnød. De tager ca. 30 minutter at lave fra start til de kommer ud af ovnen. God fornøjelse!
6 stk.
Du skal bruge:
3,5 dl mel + evt. lidt ekstra
1 dl havregryn
1 dl rugmel
2 tsk. bagepulver
1/2 tsk salt
2 spsk. flormelis
50 g smør
2 dl mælk evt. kærnemælk for mere smag
Sådan gør du:
- Bland først alle de tørre ingredienser.
- Kom smørret i og fordel det med fingrene inden mælken tilsættes. Bland det godt med fingrene eller en ske. Massen bliver ret klistret.
- Lad det stå i ti minutter og tilsæt så mere mel, hvis det er nødvendigt. Dejen skal være lidt klistret.
- Form dejen med hænderne på et meldrysset skærebræt til en tyk rund disk. Skær den ud i seks lagkagestykker.
- De bages herefter ved 250 grader (gerne på bagesten eller -stål) i 10 min.