En god gammeldags opkogt kagecreme tager kun 10 minutter at lave. Her får I min vinderopskrift. Den er god i lagkage, wienerbrød, vandbakkelser, fastelavnsboller og meget mere.
Du skal bruge:
2 1/2 dl mælk (gerne sødmælk)
40 g sukker
20 g maizena majsstivelse
2 æggeblommer
1/2 vanillestang eller 1 tsk. vaniljesukker
Sådan gør du:
- Pisk æggeblommer, sukker vanilje og majsstivelse sammen i en gryde.
- Tilsæt mælken lidt ad gangen, så du får en ensartet masse.
- Varm massen op ved jævn varme under konstant piskning indtil den tykner og slår 10-20 bobler.
- Hæld cremen i en skål, læg plastikfilm helt ned på cremens overflade og stil den på køl indtil brug.
- Rør den godt op inden brug, da den har en lidt gelélignende konsistens efter nedkøling.
Kunne man ikke godt tilsætte flødeskum efter cremen er kølet af i et par timer?
Det kan du sagtens ja
Pingback: Kanelstang – Bage-bloggen