Denne kage lavede jeg til min fødselsdag sidste år da jeg fyldte 16 år, men piller man pynten af, har man et lærred med et utal af muligheder for hvilken anledning kagen kan bruges til. Det er bare med at komme i gang. Konfirmation, fødselsdag, bryllup eller guldbryllup -you name it.
Stor festlagkage med hyldeblomstcreme, friske jordbær og marcipanovertræk-VIDEO
Ca. 35 personer.
Du skal bruge:
Bunde:
12 æg
3 tsk bagepulver
450g sukker
450g mel
Hyldeblomstcreme:
1,5 liter fløde
6 dl koncenteret hyldeblomstsaft eller -gelé (helst hjemmelavet)
2 vanillestænger + lidt sukker til at fordele kornene.
10 bl. husblas
1-2 bakker friske jordbær, pillede og i halve
Frosting:
125g smør
125g palmin
500g flormelis
Ca. 2-3 tsk vanillesukker/-ekstrakt
3-5 spsk mælk
Marcipan:
600g marcipan
300g flormelis
75g glukose
Sådan gør du:
- Bland ingredienserne til marcipanen i røremaskine eller i hånden. Pak overtræksmarcipanen godt ind til den skal bruges.
- Læg huslassen i koldt vand.
- Skrab kornene ud af vanillestængerne og fordel dem i lidt sukker inden både stænker og korn varmes langsomt op i en gryde sammen med hyldeblomstsaften.
- Pisk imens fløden til skum.
- Tag saften af barmen når den er godt varm. Opløs husblassen i saften og lad den køle af til stuetemperatur.
- Vend nu saft og flødeskum sammen. Husk at få alting med fra bunden. Hold lidt igen med saften til at starte med så cremen ikke skiller.
- Stil cremen på køl natten over eller mindst 8 timer.
- Pisk 4 æg sammen med 150g sukker til det er lyst og luftigt.
- Bland 1 tsk bagepulver og 150g mel og sigt det i dejen. Vend det forsigtigt sammen.
- Fordel dejen på et stykke bagepapir i en bageplade der passer din ovn. Bag bunden ved 200 grader i ca. 9 min. Gentag 2 gange så du i alt har tre bunde.
- Fordel halvdelen af hyldeblomstcremen ud over en lagkagebund ved hjælp af en sprøjtepose. Fordel jordbær ud over cremen og fortsæt med lagkagebund, creme og jordbær igen hvis du har flere. Afslut med en lagkagebund og sæt kagen på køl mindst 6 timer.
- Skær kagen til så den bliver fin i kanterne.
- Rør blødt smør og palmin cremet i røremaskinen og tilsæt flormelis. Smag til med vanille og juster konsistensen med mælk. Det er vigtig at frostingen bliver lys og luftig.
- Smør kagen op, overtræk med marcipan og pynt efter eget ønske.
Rigtig god fornøjelse!
Hej ville spørger om man skulle bruge palmin eller om man bare kunne bruge ekstra smør ?
Du kan godt nøjes med smør hvis ikke du kan få fat i noget palmin 😉
Hej kan man bestille en kage fra dig hvis eventuelt ja hvad vil det så koste
Hej Nikoline, jeg er også en bagerglad pige og vil gerne starte på at lave yt videoer, men jeg har brug for lidt hjælp. Derfor tænkte jeg på om vi kunne lave en "Collab" video sammen, eller om du kunne fortælle lidt om min kanal 🙂 – Hvis ikke, har du så nogle gode råd? 🙂
Super tak for svaret 🙂
Hej, det lyder som en rigtig god idé hvis du er glad for at bage, men jeg kan desværre ikke hjælpe dig i øjeblikket. Jeg synes du skal starte en kanal som du ønsker at den skal være, og så skal folk nok finde den med tiden 😀 Held og lykke 🙂
Jeg laver desværre kun kager til venner og bekendte 🙂
Hej kan du ikke ptøve og lave en kage med en hund på som du former med fondand
Hej nikoline jeg vil bare sige du laver nogen helt fantastiske kager men jeg vil bare lige spørge dig om man ikke bare kan købe en normal hyldeblomst fordi jeg forstår ikke hvad du siger i videoen
Selvfølgelig kan du det, den skal bare ikke være billig og syntetisk..prøv en økologisk 🙂
Tusind tak skal nemelig også lave den til min fødselsdag
Hejsa:-).Hvor mange personer er der til i denne kage ca? og hvad måler bundende ca. På forhånd tak
Hej Nikoline, jeg har lige købt tyller fra Wilton men ved ikke hvordan man for den til at hænge fast på sprøjteposen. Håber du kan hjælpeke
Bunden måler ca. 30×40 cm og kagen er til omkring 35 personer 🙂
Tyllen skal ned i sprøjteposen, men hvis det er en lille tyl er det nok nødvendigt med en copler som man kan skrue tyllen fast på 🙂
Hej Nikoline! Har du nogle ideer til en spejder kage?
Hej Nikoline, hvis man laver halv portion, kan den så laves i en springform?, hvor stor skal springformen så være?
Jeg vil tro at ca. 25-28 cm form passer bedst 😀
Hej Nikoline. Tak for en super opskrift og jeg påtænker at lave sådan en til min søns konfirmation. Havde dog overvejet fondant til overtræk og derefter sukkerprint med foto. Kan jeg bruge din opskrift til fondantovertræk? Tænker på smørcremen og friske jordbær?? Håber at høre fra dig:) Hilsen Laila
Hej Laila,
Ja du kan godt bruge min opskrift på fondant, men personligt foretrækker jeg at købe fondant fra Funcakes til mine kager da det kan være svært at få den rigtige konsistens på sin hjemmelavede fondant.
Er smørcreme og jordbær et spørgsmål? 😀
Kh. Nikoline
Hvis man skal bruge fondant, hvor meget skal man bruge ca. (Gram)
Ca. 800g vil jeg tro. Måske 600-700 også kan gøre det 😀
hvor meget fondant skal man ca. Bruge altså gram til denne kage hvis man ikke vil bruge marcipan? :)
Hej 🙂
Ca. 600-700 gram vil jeg mene 😀
Kan man lave kagen helt færdig, med marcipan og printet billed og siden sætte den i køleskapet til dagen efter? Eller er det bedre at pynte kagen samme dag den skal serveres?
Det kan du sagtens ja -den kan risikere at blive endnu bedre ved en ekstra nat i køleskabet 😉
Jeg skal lave kage, hvor jeg går ud fra din opskrift og størrelse som denne. Men jeg er blevet i tvivl om jeg kan lave moouserne onsdag, samle kagen torsdag, smøre den op og overtrække med marcipan fredag, og så først servere kagen lørdag? Kan mousserne holde sig så længe, selvom de er på køl?
Ja det kan de fint hvis du har god hygiejne undervejs, men helst ikke længere end det
Hej Nikoline
Super god opskrift, jeg har brugt den flere gange til store begivenheder, og skal nu igen til min bachelorfest. Men denne gang vil jeg gerne have en lidt mere hvid overflade, så jeg har købt hvid fondant til at blande i. Så jeg tænker at fjerne lidt marcipan og erstatte med fondant, men er det så stadig bare 300 g. flormelis der skal i, eller skal der også fjernes lidt der?
Hej Maja, det er jeg glad for at høre. Jeg ville bibeholde mængden af flormelis og glukose selvom jeg blander det med marcipan. God fornøjelse og tillykke med graden Mvh. Nikoline