Spring til indhold

Stor festlagkage med hyldeblomstcreme, friske jordbær og marcipanovertræk

Denne kage lavede jeg til min fødselsdag sidste år da jeg fyldte 16 år, men piller man pynten af, har man et lærred med et utal af muligheder for hvilken anledning kagen kan bruges til. Det er bare med at komme i gang. Konfirmation, fødselsdag, bryllup eller guldbryllup -you name it.

Stor festlagkage med hyldeblomstcreme, friske jordbær og marcipanovertræk-VIDEO

Ca. 35 personer.

Du skal bruge:

Bunde: 
12 æg
3 tsk bagepulver
450g sukker
450g mel

Hyldeblomstcreme:
1,5 liter fløde
6 dl koncenteret hyldeblomstsaft eller -gelé (helst hjemmelavet)
2 vanillestænger + lidt sukker til at fordele kornene.
10 bl. husblas

1-2 bakker friske jordbær, pillede og i halve

Frosting:
125g smør
125g palmin
500g flormelis
Ca. 2-3 tsk vanillesukker/-ekstrakt
3-5 spsk mælk

Marcipan:
600g marcipan
300g flormelis
75g glukose

Sådan gør du:

  1. Bland ingredienserne til marcipanen i røremaskine eller i hånden. Pak overtræksmarcipanen godt ind til den skal bruges. 
  2. Læg huslassen i koldt vand. 
  3. Skrab kornene ud af vanillestængerne og fordel dem i lidt sukker inden både stænker og korn varmes langsomt op i en gryde sammen med hyldeblomstsaften. 
  4. Pisk imens fløden til skum.
  5. Tag saften af barmen når den er godt varm. Opløs husblassen i saften og lad den køle af til stuetemperatur.
  6. Vend nu saft og flødeskum sammen. Husk at få alting med fra bunden. Hold lidt igen med saften til at starte med så cremen ikke skiller. 
  7. Stil cremen på køl natten over eller mindst 8 timer. 
  8. Pisk 4 æg sammen med 150g sukker til det er lyst og luftigt.
  9. Bland 1 tsk bagepulver og 150g mel og sigt det i dejen. Vend det forsigtigt sammen.
  10. Fordel dejen på et stykke bagepapir i en bageplade der passer din ovn. Bag bunden ved 200 grader i ca. 9 min. Gentag 2 gange så du i alt har tre bunde. 
  11. Fordel halvdelen af hyldeblomstcremen ud over en lagkagebund ved hjælp af en sprøjtepose. Fordel jordbær ud over cremen og fortsæt med lagkagebund, creme og jordbær igen hvis du har flere. Afslut med en lagkagebund og sæt kagen på køl mindst 6 timer.
  12. Skær kagen til så den bliver fin i kanterne.
  13. Rør blødt smør og palmin cremet i røremaskinen og tilsæt flormelis. Smag til med vanille og juster konsistensen med mælk. Det er vigtig at frostingen bliver lys og luftig.
  14. Smør kagen op, overtræk med marcipan og pynt efter eget ønske. 

  Rigtig god fornøjelse! 

30 tanker om “Stor festlagkage med hyldeblomstcreme, friske jordbær og marcipanovertræk”

  1. Hej Nikoline, jeg er også en bagerglad pige og vil gerne starte på at lave yt videoer, men jeg har brug for lidt hjælp. Derfor tænkte jeg på om vi kunne lave en "Collab" video sammen, eller om du kunne fortælle lidt om min kanal 🙂 – Hvis ikke, har du så nogle gode råd? 🙂

  2. Hej, det lyder som en rigtig god idé hvis du er glad for at bage, men jeg kan desværre ikke hjælpe dig i øjeblikket. Jeg synes du skal starte en kanal som du ønsker at den skal være, og så skal folk nok finde den med tiden 😀 Held og lykke 🙂

  3. Hej nikoline jeg vil bare sige du laver nogen helt fantastiske kager men jeg vil bare lige spørge dig om man ikke bare kan købe en normal hyldeblomst fordi jeg forstår ikke hvad du siger i videoen

  4. Hej Nikoline, hvis man laver halv portion, kan den så laves i en springform?, hvor stor skal springformen så være?

  5. Hej Nikoline. Tak for en super opskrift og jeg påtænker at lave sådan en til min søns konfirmation. Havde dog overvejet fondant til overtræk og derefter sukkerprint med foto. Kan jeg bruge din opskrift til fondantovertræk? Tænker på smørcremen og friske jordbær?? Håber at høre fra dig:) Hilsen Laila

  6. Hej Laila,
    Ja du kan godt bruge min opskrift på fondant, men personligt foretrækker jeg at købe fondant fra Funcakes til mine kager da det kan være svært at få den rigtige konsistens på sin hjemmelavede fondant.
    Er smørcreme og jordbær et spørgsmål? 😀

    Kh. Nikoline

  7. Kan man lave kagen helt færdig, med marcipan og printet billed og siden sætte den i køleskapet til dagen efter? Eller er det bedre at pynte kagen samme dag den skal serveres?

  8. Jeg skal lave kage, hvor jeg går ud fra din opskrift og størrelse som denne. Men jeg er blevet i tvivl om jeg kan lave moouserne onsdag, samle kagen torsdag, smøre den op og overtrække med marcipan fredag, og så først servere kagen lørdag? Kan mousserne holde sig så længe, selvom de er på køl?

  9. Hej Nikoline
    Super god opskrift, jeg har brugt den flere gange til store begivenheder, og skal nu igen til min bachelorfest. Men denne gang vil jeg gerne have en lidt mere hvid overflade, så jeg har købt hvid fondant til at blande i. Så jeg tænker at fjerne lidt marcipan og erstatte med fondant, men er det så stadig bare 300 g. flormelis der skal i, eller skal der også fjernes lidt der?

    1. Hej Maja, det er jeg glad for at høre. Jeg ville bibeholde mængden af flormelis og glukose selvom jeg blander det med marcipan. God fornøjelse og tillykke med graden Mvh. Nikoline

Skriv et svar til Anonym Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *