


Her kom den!
Denne helt fantstiske kage ser ikke bare lækker ud, men smager virkelig skønt! Hvis man nøjes med små stykker er det nemmere at nyde dette herlige væld af chokolade. Lagkagen i sig selv egner sig også til andet end Kitkat kage! Den er ikke ret svær at lave, men den kræver en helt rigtig anledning og et fint Kitkat budget!
Kitkat og M&M’s kage-video
Opskriften er til 1 kage -rigeligt til ca. 16 personer (skær små stykker!)
Lagkagebunde
8 æg (delt i blommer og hvider)
8 spsk sukker
2 spsk mel
3 spsk kakao
150 g fintmalede hasselnødder (evt. hasselnøddemel)
2 tsk vanillesukker
Smørcreme
6 pasteuriserede æggeblommer
3 pasteuriserede æggehvider
6 spsk sukker
100 g flormelis
250 smør
2 spsk kakao
100 g smeltet mørk chokolade
Til kant og top
Ca. 12 pakker Kitkat (dem med 4 i som man kan brække) (jeg brugte 11 og en halv pakke)
Ca. 300-400g M&M’s
Sådan gør du:
- Lagkagebunde: Beklæd bunden af to springforme (ca. 20 cm) med bagepapir og tænd oven til 180o C (varmluftsovn til 160o C).
- Pisk æggeblommerne og sukkeret meget lyst og luftigt.
- Tilsæt vanillesukker, kakao og mel og pisk det hurtigt i.
- Pisk æggehviderne stive og vend dem i skiftevis med nøddemelet. Vend forsigtigt!
- Hæld massen i springformene og bag dem i ca. 30-40 minutter.
- Skær kagerne en gang igennem når de er afkølede så du nu har 4 tynde bunde.
- Smørcreme: Pisk smørret i en skål elle i røremaskine til det er meget lyst.
- Sigt flormelis lidt efter lidt i smørret og pisk videre.
- Kom smeltet chokolade og kakao i og pisk cremen endnu mere.
- Pisk æggene og sukkeret sammen i en anden skål i mindst 10 min.
- Når massen er super lys og luftig tilsættes den lidt efter lidt til smørcremen som derefter piskes meget grundigt.
- Samling: Læg en af bundene på det fad du ønsker at servere på.
- Kom et godt lag creme på bunden, så en bund, så creme, så en bund, så creme og derefter den sidste bund. Her skulle du gerne have en lille smule creme i rest til senere.
- Glat siderne af kagen, der skulle meget gerne være lidt creme på siderne som lim til Kitkat’ene.
- Nu er det tid til at komme Kitkat rundt i kanten. Jeg knækkede dem på midten så de hang sammen 2 og 2. Bare fyld op hele kanten rundt! For at de ikke skulle blive klistrede af mine varme fingre var de køleskabskolde.
- Ved mig ville Kitkat’ene ikke hænge fast i første omgang så jeg kom en justerbar kagering udenom, du kan sikkert også bruge en springformsring hvis den passer i størrelsen.
- Fordel den lille rest creme på toppen af kagen og stil den i køleskabet i mindst 3 timer (ved mig natten over).
- Kom nu M&M’s i toppen og server kagen, eller stil den på køl højst nogle timer indtil servering.
- Afslut evt. med et bånd rundt i kanten hvis du synes.
Rigtig god fornøjelse med denne super lækre kage! 😀 Enjoy!
Ser lækkert ud! Men arveligt at der ikke er en video til :i
det var en flotte kage
Det er der da 😀 Den kommer imorgen og det ville du kunne se hvis du fulgte min facebook side 😛 😉 Tusind tak for rosen!
Det var så lidt, men har ikke Facebook ;P
Nå da, ja så kan jeg godt se at det er svært! Hihhi 😉
Du er viiiirkelig sød! Dine veninder er heldig over at have sådan en veninde som dig!<3
Kære Den Søde Tand (kender jo ikke dit navn)
Jeg er så imponeret over din fantasi, kreativitet og dine evner i bagningens kunst.
Jeg er sikker på, at din drøm om at blive konditor vil gå i opfyldelse, og din familie må være stolt over, at du både har ressourcer til at bage, vise og fortælle om dine projekter.
Keep on og dine ønsker vil blive opfyldt.
De bedste hilsner
Finn
Hej Finn. Taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak hvor er det bare sødt og opmuntrende at få sådan en dejlig kommentar. 🙂 🙂 😀 😛 😉
Hilsen Nikoline (det mit navn)
kan du ikke ligge et link ind til din facebook?
-Og jeg synes at du er superdygtig. Jeg har kigget alle dine opslag igennem og synes at det både lydder lækkert og ser godt ud!
-Anonym
Tusind tak 😀
– Linker lige facebooksiden ude i siden af bloggen, go' ide 😀
-Nikoline
Hejsa!! Jeg syntes det er nogle fede kager du bager og skal selv prøve kræfter med dem sammen med en veninde! !!
Bliv ved med at bag fordi så mega god
Hilsen anonym♥
du er ratig god til det der med kager!
Velsmagende Kage, tak for opskriften 😀
Hvad hedder appen du bruger?
Hvilken app? 😉
du er jo fantastisk dygtig den ser virkelig lækker ud søde
-Nanna ♥
Ja :)?
Ja? Hvilken app snakker du om? 🙂
Den app til dine videoer du bruger? i starten :)?
Hmm, jeg bruger ingen app…hvis du mener introen er den lavet af min ven 🙂
du er så sej og jeg håber at du måske ville prøve at lave en oreo kage please elsker virkelig oreo`s
Den ser lækker ud er det ikke dyrt at lave kagen
Tak 🙂 Jo det er det -lidt dyrt 😉
Okay den kage er god <3 har lavet den og den smager godt
Hej:) hvor køber du hasselnøddemel? er det noget man selv skal lave?
Du blender selv hasselnødderne belt fint 😀
hej. jeg skal selv til at lave den lækre kage men skal bare høre hvor meget du gav for det hele i alt så jeg har et cirka budget 🙂
Uh, det har jeg desværre intet overblik over….tag udgangspunkt i ca. 200-300 kr 🙂
hej den Søde tand Fed blog du har. jeg skal selv til at lave den her kage til en kage kunkurrence i vores by hvor vi har et budget vi må bruge så vil bare lige høre hvor meget du kom af med for KitKat og M&m i alt 🙂 knus
Jeg har også bagt den bare med pålagchokolade istedet for kit kat og blåbær istedet for m&m.
Har du instagram så kan jeg sende et billed
Rigtig god kage vandt en kage konkurence med den så tak:p
Wow den ser lækker ud. Jeg skal lave den til min pige fødselsdag, men har et problem med hvor store dine kit kat er??
Hvor lange er de kit kat du bruger?
Håber virkelig du svarer, har nemlig snart fødselsdag;)
Hej 🙂
Mine kitkat er normal længde -dem man får i en pakke med 4 stk i hver 😀 Jeg har desværre ikke længden på dem.
-Håber det lykkes og rigtig god fødselsdag!
Kagen ser rigtig lækker ud
Den er fandme dyr den kage og en stor kcal bombe, men den er fandme lækker!
Du er så dygtig – hvor lang tid tager det ca. at lave den, sådan i alt? Kan jeg nå det på 1 1/2 time?
Mange tak! Da kagen skal i køleskabet i et godt stykke tid skal du nok regne længere end 1,5 time…Arbejdstiden er nok omkring 2-3 timer og derudover mindst 3 timer i køleskabet 😀
Tak for opskriften. Det er en super fed idé med sådan en kage! Jeg er ret meget nybegynder når det kommer til kager, så jeg vil gerne lige give andre nybegyndere et råd med på vejen.
I den beskrivende fremgangsmåde kan man få det indtryk, at der skal pasteuriserede blommer/hvider i lagkagebunden og hele æg i smørcremen. Lad være med at gøre det! 🙂 Smørcremen bliver tynd som sovs, p.g.a. de mange æg.
Mvh
Mark
Hej Nikoline
Det er virkelig godt lavet:)
Og kagen er god:)
Laved den til min klasse og de syntes den var god:)
Tak for en sjov og flot kageopskrift, som min datter var meget engageret i. Dog er cremen alt for sød for min smag, men jeg er generelt ikke til de meget søde kager. Jeg ville undlade de 6 spsk sukker og reducere mængden af flormelis. Min datter synes den var sjov og nem at lave.
Hej jeg vil gerne bage den der lækre kage men behøves man at bruge justerbar kagering eller en springformsring kan ikke bruge noget andet
Jeg har lavet den uden, så det kan du helt sikkert godt 😀
Hej
Kan man bruge alm mel istedet for hasselnødder? Tak
Hej 🙂 Det kan man desværre ikke, men du kan evt. bruge min opskrift på lagkagebunde og tilsætte kakao i stedet for noget af melet.
/Nikoline
Hej Nikoline
Super lækker kage.. Ved du om smørcremen fra denne opskrift kan bruges under fondant?? Og kan den evt fryses uden kitkat, hvis man er lidt i tidsnød?
Mvh. Gitte
Hej Gitte,
Mange tak!
Jeg tør godt svare ja til begge dele uden at jeg kan sige at have prøvet det 🙂
/Nikoline
Har lige lavet den i dag, til min søns 7 års fødselsdag i morgen, den står nu i køleskabet og trækker og så skal der bare fyldes m og m's på toppen
Ja det har hun hun hedder bagebloggen.
Håber Det Er Okay At JEG svare
Er den opskrift til to kager???
Nej, der er kun til én kage 🙂
I opskriften skriver du æg til bundene men i beskrivelsen blommer??
Æggene skal deles i blommer og hvider 🙂
Kh. Nikoline
Hvor er din røremaskine fra
Den er fra Keenwood. Den hedder Kenwood Titanium Major.
Kh. Nikoline
Hejsa
Kan man bruge mandelmel i stedet for hasselnøddemel?
Hej
Kagen ser super lækker ud! Tænkte at lave den til min datters 3 års fødselsdag. Er dog i tidspres, så vil gerne bage bundene i god tid. Tænkte derfor om bundene fryses?
Hej. Det kan de sagtens 🙂
Det kan du tro 😀
Hej Nikoline 🙂
Jeg har lige prøvebagt denne kage til min søns fødselsdag, og har et par enkelte spørgsmål. Smørcremen bliver tyndere for mig end på din video. Det vil sige, at når jeg lægger bundene ovenpå hinanden, flyder den ud. Har du en idé om, hvordan det kan være? Jeg har fulgt den beskrivende opskrift, ikke videoen. Desuden ka jeg se, at dine bunde blive så flotte i kanten og på toppen. Jeg har brugt en springform fra blomsterberg og de er meget ujævne i sider og top. Kan det være fordi jeg har brugt bagepapir i? 🙂
Mvh Sara (en god veninde til Agnete 😉 ) tak for en rigtig god og flot hjemmeside!
Hej Sara
Selvtak, dejligt du følger med på min blog.
I forhold til bundene ved jeg ikke hvad jeg skal foreslå. Jeg bager stort set aldrig mine bunde med bagepapir i siderne -kun i bunden. Måske gør det en forskel.
Jeg tænker at der er nogle forskellige ting, der kan skyldes den tynde creme. Hvis du har lavet kagen på en meget varm dag, kan cremen være blevet tynd pga. temperaturen. Smørret skal jo helst være omkring 20˚C og ikke alt for meget over. Det er ikke en meget fast creme i forvejen, så varmen kan helt sikkert betyde noget. Der kan du stille den lidt på køl inden du pisker æggemassen i -dog så den stadig er cremet og ikke har sat sig helt. En anden mulighed er, at æggesnapsen ikke er pisket nok. Den skal næsten piskes til den ligner æggehvider der er pisket til bløde toppe. Hvis æggesnapsen er for flydende vil cremen også blive lidt tyndere når den kommer i. Kan det være en af de ting der er sket mon?
Hvis det sker igen, at cremen bliver tynd, kan du evt. samle kagen i en form (som jeg gør ved mine lagkager med mousser), så løber cremen ikke ud, og kagen står fint når smørret i cremen har sat sig på køl.
Håber det kan hjælpe.
Kh Nikoline 😀
Skal det virkelig æggehvider i smørcremen…i så fald hvordan…?
Ja de skal I, som der står i opskriften 🙂 Du kan også se det i videoen.
Mvh. Nikoline
Hej skal til og lave din kage til min datters fødelsdag. I smørcremen opskriften står der der skal bruges 3 pasteuriserede æggehvider men i din video bruger du 4?
Og hvor meget smeltet chokolade skal der i smørcremen?
Mvh. Mathias.
Hej Mathias.
Du skal bare følge opskriften, hvor der skal bruges 3 past. æggehvider og 100g smeltet mørk chokolade. I videoen bruger jeg 4 bægere med 1,5 hvide i hver -altså 6 hvider da jeg laver dobbeltportion af cremen.
God fornøjelse!
Nikoline 🙂
Hejsa
Hvor køber du de der forme henne. Altså dem man puttet omkring kagen, når den skal pyntes?
Jeg har fået dem i gave, så jeg ved desværre ikke hvor de er fra.
hej Nikoline
hvor lang tid tager det ca. at bage denne kage?
og hvor meget koster det?
er det en meget sød kage?
Hejsa….den tager måske 5 timer at lave -det jo ret forskelligt hvor hurtigt man arbejder. Ved ikke hvor meget den koster. Ja den er ret sød 🙂
Mvh. Nikoline
Hejsa 🙂 Jeg har planer om at lave den her fine kage – den ser skøn ud 🙂 Jeg kan dog ikke lige læse mig frem til, hvor store dine bageforme/springforme er – er de 26cm? Mvh Regitse
Hej Regitse. Du skal bruge en form på ca. Ø 20 cm. Dit står under første punkt 🙂 God fornøjelse 😉
Hej
Den justerbar kagering, har du målene på den ? omkreds / højde 🙂 mvh Christina
Den er jo justerbar, så diameteren kan gå fra 14-30 cm ca. Højden er ca. 12 cm mener jeg 🙂
Mvh. Nikoline
Tak
Er det muligt at skifte hasselnødder ud med noget andet vis man har allergi?
Kan du tåle mandler, så kan de bruges 🙂
Nej personen kan ikke tåler nogle møder
Da vil jeg foreslå denne opskrift på bunde i stedet: https://bage-bloggen.dk/min-studenterkage-med-limemousse-kirsebaermousse-kakaobunde-noeddebund/
Vælg kakaobunden. Du kan blot lave 1/4 portion (altså med 4 æg) og bage den i en springform ved 200 grader i 25-30 min.
God fornøjelse 🙂