Foråret er for alvor ved at bane sig vej, og det skal fejres med disse små lyserøde fristelser.
Ca. 30 stk
Du skal bruge:
75 g mandelmel
105 g flormelis
2 store æggehvider
50 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
2 spsk. frysetørret hindbær
Fyld:
2 spsk fløde
100g hakket hvid chokolade
1 tsk honning
2 spsk. frysetørret hindbær
Evt. pink farve
Sådan gør du:
- Fyld: Kom chokolade, fløde og honning i mikroovnen i 30 sekunder ad gangen til chokoladen er helt smeltet.
- Bland de frysetørrede hindbær i og stil ganachen på køkkenbordet indtil brug.
- Kagerne: Start med at lave hindbærpulver ved at presse de frysetørrede hindbær gennem en si, så kernerne sorteres fra.
- Pisk æggehviderne til bløde toppe og tilsæt sukkeret lidt af gangen til du har en fast, blank marengs-masse.
- Sigt mandelmel og flormelis i og fold forsigtigt med en spartel. Tilsæt også farven og hindbærpulveret.
- Fortsæt med at folde og “skære” massen til du får en fast, tyk og “elastisk” konsistens (så du kan lave lange baner med dejen, der ikke brækker når du løfter spartlen).
- Hæld dejene i en sprøjtepose med et 1 cm hul i enden og sprøjt kagerne ud på bagepapir, så de måler ca. 2,5-3 cm.
- Bank planden forsigtigt ned i bordet nogle gange, og lad dem stå ved stuetemperatur i 30 min til 2 timer.
- Når overfladen har sat sig er de klar. På regnfyldte og fugtige dage kræver disse kager en god tålmodighed.
- Bag dem i en 160 grader forvarmet ovn i 15-20 min.
- Når kagerne er afkølede kan de samles to og to med en lille smule ganache imellem.
Nu har jeg lavet to portioner, og dejen virker alt for tynd. Marengsen havde en perfekt konsistens. Så blandede jeg det tørre. Aner ikke hvad jeg har gjort forkert
Prøvede du at bage dem? Den skal være lidt tynd jo.
Hej jeg har bagt dine macarons og de er vildt gode
Hej jeg skal lave dem i dag
Hvad svarer to store æggehvider til i gram cirka?
Google siger 40 g æggehvide pr. stort æg, så tænker 80-85 g æggehvide 🙂
Mvh. Nikoline