Spring til indhold

Hindbærmacarons

Foråret er for alvor ved at bane sig vej, og det skal fejres med disse små lyserøde fristelser.

Hindbærmacarons-video

Ca. 30 stk

Du skal bruge:
75 g mandelmel
105 g flormelis
2 store æggehvider
50 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
2 spsk. frysetørret hindbær

Fyld:
2 spsk fløde
100g hakket hvid chokolade
1 tsk honning
2 spsk. frysetørret hindbær

Evt. pink farve

Sådan gør du:

  1. Fyld: Kom chokolade, fløde og honning i mikroovnen i 30 sekunder ad gangen til chokoladen er helt smeltet.
  2. Bland de frysetørrede hindbær i og stil ganachen på køkkenbordet indtil brug.
  3. Kagerne: Start med at lave hindbærpulver ved at presse de frysetørrede hindbær gennem en si, så kernerne sorteres fra.
  4. Pisk æggehviderne til bløde toppe og tilsæt sukkeret lidt af gangen til du har en fast, blank marengs-masse. 
  5. Sigt mandelmel og flormelis i og fold forsigtigt med en spartel. Tilsæt også farven og hindbærpulveret.
  6. Fortsæt med at folde og “skære” massen til du får en fast, tyk og “elastisk” konsistens (så du kan lave lange baner med dejen, der ikke brækker når du løfter spartlen).
  7. Hæld dejene i en sprøjtepose med et 1 cm hul i enden og sprøjt kagerne ud på bagepapir, så de måler ca. 2,5-3 cm.
  8. Bank planden forsigtigt ned i bordet nogle gange, og lad dem stå ved stuetemperatur i 30 min til 2 timer.
  9. Når overfladen har sat sig er de klar. På regnfyldte og fugtige dage kræver disse kager en god tålmodighed.
  10. Bag dem i en 160 grader forvarmet ovn i 15-20 min.
  11. Når kagerne er afkølede kan de samles to og to med en lille smule ganache imellem.

6 tanker om “Hindbærmacarons”

  1. Nu har jeg lavet to portioner, og dejen virker alt for tynd. Marengsen havde en perfekt konsistens. Så blandede jeg det tørre. Aner ikke hvad jeg har gjort forkert

Skriv et svar til Sandra Kristensen Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *