Banankage findes godt nok i mange afskygninger. Den er bar’ go’, og jeg håber, at I vil synes om denne version med et lille touch af kardemomme.
Til ca. 12 personer (20×25 bradepande)
Du skal bruge:
2 bananer
150 g sukker
2 æg
1 dl smagsneutral olie
100 g hakket mørk chokolade
1 tsk. vaniljesukker
½ tsk. kardemomme
1 tsk. bagepulver
190 g mel
Evt. 100-150 g chokolade til toppen
Sådan gør du:
- Mos bananer og sukker sammen i en skål.
- Tilsæt æg og pisk til massen bliver lysere.
- Pisk olien i.
- Bland de resterende ingredienser inklusiv den hakkede chokolade i en skål for sig.
- Rør det derefter i massen og kom dejen i en form med bagepapir.
- Bag kagen ved 180 grader i ca. 30 minutter. Fordel evt. hakket chokolade over den varme kage, når den kommer ud af ovnen.
Og så vær’ så god!
Hej Nikoline. Tak for de mange gode, inspirerende opskrifter. Bager du banankage på varmluft eller over/undervarme? Hilsen Christina
Hej Christina. Slevtak. dejligt du kan bruge dem. Jeg bager på over/undervarme. //Nikoline 🙂