En rigtig fugtig og velsmagende kage er lige hvad denne kage er!
Vanillekage med chokoladeganache-VIDEO
10-12 personer
Du skal bruge:
220g blødt smør
1 1/4 dl neutral olie (kan erstattes af 110g smør mere)
350g hvedemel
3/4 tsk bagepulver
3/4 tsk natron
1,5 tsk salt
315g sukker
3 æg
5 æggeblommer
4 tsk vanillesukker
3,5 dl kærnemælk
Chokoladeganache fra denne opskrift (1 portion)
Sådan gør du:
- Lav chokoladeganachen -gerne dagen før. Den skal være ved stuetemperatur.
- Rør smør, vaillesukker og sukker cremet og tilsæt olien. Rør eller pisk til massen er hvid og luftig.
- Tilsæt æg og æggeblommer lidt ad gangen mens der røres. Pisk igen 3-7 min til massen er luftig.
- Bland mel, bagepulver, natron og salt og sigt halvdelen ned i dejen. Rør det langsomt sammen mens halvdelen af kærnemælken tilsættes.
- Gentag med mel og kærnemælk og rør kun akkurat dejen ensartet.
- Smør to 18-20 cm springforme og drys dem med mel.
- Fordel dejen over de to forme og bag dem sammen i ovnen ved 180 grader i ca. 60-65 min.
- Afkøl kagerne helt!
- Smør kagen op med chokoladeganache af to omgange som i videoen og server 🙂
Er det en nødvendighed at der bruges både æggeblommer og hele æg?
Ja det skal til denne opskrift 🙂
/Nikoline
Super, tak
kan man fryse kagen ned ind til man skal bruge den?
kan man fryse kagen ned ind til man skal bruge den?
Det kan du sagtens ja 😀