Vandbakkelser med vaniljecreme

Jeg har fundet ud af at vandbakkelser virkelig er en favorit hos mange af mine venner. Denne version er meget klassisk med vanilje. På toppen laver jeg en chokoladeganache, men en klat glasur gør bestemt også underværker.

Vandbakkelser med vaniljecreme-video

Ca. 16 stk.

Du skal bruge:

Vaniljecreme:
2 1/2 dl mælk (gerne sødmælk)
40 g sukker
20 g maizena
2 æggeblommer
1 ½ tsk. vaniljesukker eller ½ vaniljestang
½ dl fløde pisket til let flødeskum

Vandbakkelser:
1 dl vand
50g mel
50g smør
Ca. 2 æg

Chokoladeganache:
100 g mørk chokolade
3 spsk. piskefløde

Sådan gør du:

  1. Cremen: Pisk æggeblommer, maizena, vanilje og sukker sammen i en gryde. Tilsæt mælken lidt ad gangen og pisk det i. 
  2. Sæt gryden over og varm den langsomt op ved middelvarme under konstant piskning. 
  3. Pisk i cremen til den er tyknet og begynder at koge. Lad den koge et minuts tid under piskning inden den tages af varmen og hældes over i en skål eller lignende.
  4. Læg plastikfilm helt ned på cremen og sæt den på køl indtil den skal bruges. 
  5. Ved brug røres den let sammen for at undgå den geléagtige konsistens. 
  1. Vandbakkelser: Giv smør og vand et opkog i en gryde og rør derefter mel i. 
  2. Når dejen slipper bunden af gryden skal den lige gennemvarmes i yderligere 30-60 sek. inden den tages af varmen.
  3. Lad dejen køle til den er lun –det tager ca. 15-20 minutter ved stuetemperatur. 
  4. Rør sammenpisket æg i lidt ad gangen til massen er lind -altså ikke for tynd, men glat, blank og tyktflydende. Jeg tilsætter ofte næsten det hele.
  5. Kom massen i en sprøjtepose med en glat tyl eller en solid frysepose med et 1 cm hul i hjørnet.
  6. Sprøjt dejen ud i klatter med god afstand på et stykke bagepapir. Bag dem i ovnen ved 200 grader i 18-20 min. Undgå at åbne ovnen inden der er gået mindst 15 minutter og helst indtil de skal ud af ovnen, da de ellers kan falde sammen. 
  7. De bagte vandbakkelser afkøles.
  8. Cremen røres godt sammen og flødeskummet vendes i.
  9. Kom cremen i en sprøjtepose med en spids tyl i enden og fyld vandbakkelserne fra bunden. Pas på ikke at overfylde dem, men husk at kom godt rundt med tyllen inde i vandbakkelserne. 
  10. Smelt chokolade og fløde forsigtigt i mikroovnen eller over vandbad og dyp vandbakkelserne deri. 
  11. Stil dem på køl til servering. 

Velbekomme 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *