

Det er både lækkert og smart at lave træstammer. Jeg gør det gerne når der er kagerester i fryseren og overtræksmarcipan i køleskabet.
Træstammer-video
Ca. 18 stk.
Du skal bruge:
Massen:
Ca. 950 g tørkagerester (gerne chokoladekage)
3-5 spsk. marmelade
80 g revet marcipan
38 ml romessens (1 flaske)
2 spsk. kakao (eller efter ønske)
80 g smeltet mørk chokolade
20 g blødt smør
Overtræksmarcipan:
300 g marcipan
150 g flormelis
37,5 g glukosesirup
Evt. lidt hvid pulverfarve
120 g mørk chokolade
Gerne lidt kakaosmør
Sådan gør du:
- Start med at ælte ingredienserne til overtræksmarcipanen sammen, hvis ikke du har en rest liggende.
- Du kan nu smuldre kagen i en skål.
- Tilsæt revet marcipan, smeltet chokolade, marmelade, romessens, kakao og smør. Rør eller ælt det hele godt sammen til du har en modellerbar masse. Hvis den er for tør kan du tilsætte ekstra marmelade eller lidt mælk.
- Tril 3-4 ensartede pølser ud af massen i en ønsket tykkelse.
- Stil pølserne på køl.
- Rul overtræksmarcipanen tyndt ud så den kan nå rundt om en af kage-stængerne.
- Dup overfladen af marcipanen med lidt vand og tril en af stængerne ind i marcipanen, så den er dækket hele vejen rundt.
- Lav en fin samling ved at skære marcipanen forsigtigt til.
- Stil de marcipanovertrukne stænger på køl mens du tempererer den mørke chokolade.
- Skær stængerne i passende stykker og dyb den ene ende i chokoladen. Når denne er størknet kan den anden ende dyppes i chokoladen. Således undgår du at grisse marcipanen til med smeltet chokolade.
- Opbevar kagerne på køl for bedst holdbarhed. God fornøjelse!