Spring til indhold

Sportslagkage med dumlemousse

Så er der sportstema for alle pengene. Her er golf, fodbold og amerikansk fodbold repræsenteret, men man kunne sagtens vælge andre sportsgrene til at pryde kagen. Trøjerne er holdene Saint New Orleans, Valencia CF og FC Midtjylland.  

Forme Ø25 cm og Ø18 cm  

Sportslagkage-video  

Bunde:
8 æg  
300 g mel
300 g sukker
2 tsk. bagepulver  

Dumlemousse:
300 g dumlekarameller (39 stk.)
7,5 dl fløde
4 blade husblas  

Hindbærmousse:
375 g hindbær
3 spsk. sukker
3 tsk. vaniljesukker
3 dl yoghurt naturel
8 blade husblas
7,5 dl fløde  

Frosting:
6 æggehvider
270 g sukker
300 g smør  

Marcipan:
600 g marcipan
300 g flormelis
75 g glukosesirup  

Sådan gør du:  

  1. Start evt. med at lave pynten til kagen ved at følge youtube-videoen.
  2. Lav overtræksmarcipanen ved at ælte alle ingredienserne sammen. 
  3. Lav nu dumlemoussen ved at smelte dumlekaramellerne i en gryde sammen med fløden.
  4. Læg imens husblassen i blød i koldt vand.
  5. Kom husblassen i karamel-fløden når karamellerne er smeltet og hæld hele blandingen i en skål, som stilles på køl natten over.
  6. Bag bundene efter denne opskrift (bemærk dobbeltportion), men fordel dejen over de to forme. 
  7. Del hver bund i tre efter de er afkølet. 
  8. Til hindbærmoussen: Læg enkeltvis hvert blad husblas i koldt vand.
  9. Kog bær, vanillesukker og sukker i ca. 5 min.  Tilsæt husblassen så den smelter.
  10. Lad det køle af til stuetemperatur inden du tilsætter yoghurten.
  11. Pisk fløden til skum og vend det hele sammen.
  12. Stil moussen på køl indtil brug.
  13. Saml kagerne i formene med bunde og mousser  med kageplast i siderne og bagepapir i bunden. 
  14. Lad dem sætte sig natten over i køleskabet. 
  15. Lav frostingen ved at komme æggehvider og sukker i en stor glas- eller metalskål og placere den over et varmt vandbad. 
  16. Pisk hele tiden i hviderne med et piskeris til de når ca. 70˚ og sukkerkrystallerne er opløst. Du kan mærke det med fingrene.
  17. Hæld derefter massen i en røremaskine og lad den piske til en sej marengs. 
  18. Når du har en luftig og afkølet marengs tilsættes smørret lidt ad gangen mens der piskes grundigt ind imellem. Konsistensen vil ændre sig meget undervejs, men det er meningen så INGEN PANIK.
  19. Du kan med fordel skifte til en røre-spade frem for et piskeris når alt smørret er tilsat for på den måde at få kørt frostingen mere glat.
  20. Smør kagerne op, overtræk med marcipan og pynt. Brug videoen som guide. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *