Sølvbryllupskager med lakrids og brombær

Disse kager med brombærmousse, lakridsmousse og lakridsbunde er forholdsvis overskuelige at lave, hvis man bliver mange til en festlig begivenhed. Smagen er i top, og ønsker man en lidt mere budgetvenlig version, kan man sparre marcipanovertrækket. I dette tilfælde lavede jeg kagerne til sølvbryllup, men med en anden dekoration går de jo fint til enhver begivenhed. 

Sølvbryllupskage-video 

To kager af 30×40 cm til i alt 60 personer

Overtræksmarcipan: 
1200 g marcipan 
600 g flormelis 
150 g glukose   

Bunde: 
18 æg  
675 g mel  
675 g sukker 
4,5 tsk. bagepulver 
6,75 spsk. lakridspulver (mindre kan gøre det afhængigt af styrken på pulveret)
6,75 spsk. kogende vand 
———— (bundene laves af tre omgange med mængden nedenfor)
6 æg
225 g mel
225 g sukker 
1,5 tsk. bagepulver
2 ¼ spsk. lakridspulver
2 ¼ spsk. vand 

Lakridsmousse: 
1,5 liter fløde 
600 g hvid chokolade 
3 dl kogende vand 
9 bl. husblas 
6 spsk. lakridspulver  (mindre kan gøre det afhængigt af styrken på pulveret) 
6 æggeblommer  
½ dl sukker 

Brombærmousse: 
1,5 liter fløde 
6 dl yoghurt 
2 vaniljestænger 
750 g brombær 
Saft fra 1 citron 
1 dl sukker 
15 bl. husblas   

Frosting: 
10 æggehvider 
475 g sukker 
500 g blødt smør 

Royal icing: 
200g flormelis 
1 æggehvide
1 tsk. citronsaft    

Sådan gør du:    

Marcipan   

  1. Alle ingredienserne æltes sammen. Gør gerne marcipanen klar et par dage før brug så den får tid til at samle sig lidt. 

Lakridsmousse

  1. Læg husblassen i koldt vand. Husk at bladende skal lægges i vandet enkeltvis.
  2. Smelt chokoladen over vandbad.
  3. Bland kogende vand, husblas og lakridspulver. 
  4. Rør nu lidt efter lidt æggeblommer, smeltet hvid chokolade og lakridsvandet sammen. 
  5. Lad denne blanding køle af til stuetemperatur inden den vendes i flødeskummet, som piskes af fløden. 
  6. Stil moussen på køl i 4-5 timer eller til dagen efter.

Brombærmousse

  1. Læg husblassen i koldt vand. Husk at bladende skal lægges i vandet enkeltvis.
  2. Kom bær, citronsaft, vaniljekorn og -stænger og sukker i en gryde. Dette skal koge i 5-10 minutter.
  3. Kom husblassen op i den varme masse og blend blandingen med en stavblender til den er ensartet.
  4. Lad blandingen køle af til stuetemperatur inden der røres yoghurt i og dette vendes i flødeskummet.

Bunde

  1. Jeg har under den fulde mængde (den med 18 æg) skrevet den mængde, der skal laves ad gangen (den med 6 æg). Pisk æg og sukker meget lyst (gerne i en røremaskine). 
  2. Bland kogende vand og lakridspulver.
  3. Tilsæt lakridsvandet til dejen.
  4. Bland bagepulver og hvedemel.
  5. Sigt de tørre ingredienser i dejen og vend dem forsigtigt i til dejen bliver ensartet. 
  6. Fordel dejen over to bageplader med bagepapir, så de måler ca. 30×40 cm.
  7. Bag pladerne på varmluft ved 190 grader i ca. 10 minutter. 

Samling af kagerne

  1. Placer to af de bagte og afkølede bunde på hver sin plade.
  2. Fordel lakridsmoussen over bundene med en sprøjtepose og gentag med de midterste bunde og brombærmoussen. Afslut med en sidste bund på hver kage.
  3. Kagerne stilles på køl i 5-12 timer.
  4. Skær dem derefter til, så de bliver helt skarpe i kanterne. Resterne er kokkens snack 😉 

Opsmøring

  1. Bland æggehvider og sukker i en varmefast skål, og stil massen over vandbad mens der piskes.
  2. Pisk til massen er ca. 70 grader (eller til sukkerkrystallerne er opløst, når man mærker med to fingre) og tag den af varmen. 
  3. Hæld massen i en røremaskine og pisk i 10-20 minutter -indtil marengsen er stuetemperatur og pisket sej.
  4. Tilsæt smørret lidt ad gangen og pisk grundigt ind imellem.
  5. Når alt smørret er tilsat vil massen først skille og derefter samle sig til en luftig frosting.
  6. Tilsæt evt. vanilje og smør kagerne op af to omgange, hvor de stilles på køl i mindst 20 minutter imellem opsmøringerne. 

Pynt og overtræk

  1. Kagerne overtrækkes med marcipan. Sørg altid for at bruge rigeligt maizena til udrulning så marcipanen ikke hænger fast. 
  2. Giv dig god tid til at undgå folder og revner i marcipanen, og sørg endelig for ikke at rulle den for tyndt ud -for at gøre dit arbejde nemmere.  Se evt. i videoen, hvordan jeg først overtrækker toppen og derefter siderne af kagerne.
  3. Pynt herefter kagerne som ønsket. Dekorationer som marcipanblomster kan være rigtig gode at lave i forvejen. 
  4. Royal icing (alle ingredienser piskes sammen til den ønskede konsistens) eller resterne af frostingen kan anvendes som pynt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *