Saltkaramel går bare godt til en masse. Jeg bruger det især på is og i lagkager. Opbevarer man det i fryseren holder det sig omkring 6 måneder og konsistensen bliver kun lidt tykkere i frossen tilstand, så det er nemt at bruge direkte fra frys, hvis det skal gå hurtigt.
Ca. 6 dl
Du skal bruge:
405 g sukker
60 ml vand4,5 dl piskefløde
115 g smør
2 tsk. flagesalt
Sådan gør du:
- Kom vand og sukker i en gryde og bring det i kog.
- Lad det koge indtil massen bliver tør og hvid.
- Herefter begynder sukkeret langsomt at smelte til gylden karamel.
- Imens sukkeret smelter varmes fløden lidt i en gryde eller i mikroovnen, så den er lun eller lidt varm.
- Når alt sukkeret er smeltet til mørkegylden karamel hældes fløden i, og massen koges langsomt sammen. Rør forsigtigt.
- Når karamellen er ensartet tages den af varmen og smørret tilsættes.
- Herefter tilsættes saltet og karamellen hældes i en beholder (der kan tåle varmen), og sættes på køl eller frys indtil brug.
Jeg håber I får lige så meget glæde af denne opskrift som jeg 🙂
I videoen herunder kan I se, hvordan den laves (dog i en STOR mængde).
hej hvornår kommer du smørret i?:)
hov kan se det står i opskriften min fejl😁..tak for opskriften 🙏🩷