Her får I en rigtig lækker opskrift på rabarberkage!
Du skal bruge:
Dej:
175 g smør eller margarine
150 g sukker
1 spsk. vaniljesukker
1 knsp salt
3 æggeblommer
250 g mel
2½ tsk. bagepulver
5-6 spsk. sødmælk
Rabarber marengs:
3 æggehvider
200 g sukker
100 g grofthakkede valnøddekerner
500 g rabarber ( kan erstattes af blåbær, men så er det ikke en rabarberkage mere (sjovt nok))
Sådan gør du:
- Rør margarine cremet med sukker, vanille, salt og æggeblommer.
- Bland mel med bagepulver og rør lidt efter lidt i smørcremen sammen med mælken.
- Hæld dejen i formen (24×30) med bagepapir og glat med en dejskraber.
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Pisk æggehviderne næsten stive og hæld sukkeret i lidt ad gangen og pisk det hele stift igen.
- Skær rabarberne i 1-2 cm stykker og vend dem i sammen med valnødderne.
- Smør det oven på dejen og bag kagen i ca. 40 min.
God fornøjelse.
Denne var super lækker og meget nem at lave. Min kære mand elskede den! Tak for et lækkert recept!
Det var da dejligt at høre! 😉
Lækker kage!