Rabarberkage

Her får I en rigtig lækker opskrift på rabarberkage!

Rabarberkage-video

Du skal bruge:

Dej:
175 g smør eller margarine
150 g sukker 
1 spsk. vaniljesukker
1 knsp salt
3 æggeblommer 
250 g mel
2½ tsk. bagepulver
5-6 spsk. sødmælk

Rabarber marengs:
3 æggehvider
200 g sukker
100 g grofthakkede valnøddekerner
500 g rabarber ( kan erstattes af blåbær, men så er det ikke en rabarberkage mere (sjovt nok))  

Sådan gør du:

  1. Rør margarine cremet med sukker, vanille, salt og æggeblommer.
  2. Bland mel med bagepulver og rør lidt efter lidt i smørcremen sammen med mælken.
  3.  Hæld dejen i formen (24×30) med bagepapir og glat med en dejskraber.
  4. Tænd ovnen på 200 grader.
  5. Pisk æggehviderne næsten stive og hæld sukkeret i lidt ad gangen og pisk det hele stift igen.
  6. Skær rabarberne i 1-2 cm stykker og vend dem i sammen med valnødderne.
  7. Smør det oven på dejen og bag kagen i ca. 40 min.

God fornøjelse. 

3 tanker om “Rabarberkage”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *