Spring til indhold

Pizzadej og pizzasnegle

Her ser du opskriften på min fars dejlige pizzaer, for vejen til den perfekte hjemmelavede pizza går gennem denne opskrift 😉 Jeg har nemlig denne opskrift fra min far, og er ret sikker på, at han lærte den i et pizzaria. Ud over en lækker opskrift på pizzadej får du også nogle gode råd til hvordan pizzadejen skal rulles, fyldes og bages.

Men men men……du skal da også lave pizzasnegle!! Også det kan du også få vejledning til nedenfor 😀
Jeg skriver her opskriften på en portion pizzadej, men til min familie på fem laver vi altid tredobbelt portion. Hver portion passer til en bradepande, eller to runde (måske lidt små) pizzaer. Når jeg laver pizzasnegle laver jeg også altid tredobbeltportion, så fryser jeg dem, tager en op og lægger i madpakken om aftenen og så er der “frisk” pizzasnegl til frokost næste dag.

Pizzadej og pizzasnegle-video  

Du skal bruge:

(Dejen)
2 dl lunt vand
Ca. 15g gær (til tredobbelt portion bruger jeg en pakke altså 50g)
2 spsk olivenolie
Salt efter smag, men ca. 1 tsk
Ca. 300g hvedemel (du kan erstatte noget af hveden med groft mel)  

(Pizzasnegle-fyld)
Tomatpure efter behov
Skinke efter behov
Ost efter behov
Evt. timian, basilikum og oregano  

Sådan gør du:

(Dej og Pizza)

 1. Opløs gæren i vandet og tilsæt resten af ingredienserne (melen sidst).
 2. Ælt dejen rigtig godt og lad den hæve 1-4 timer ved stuetemperatur. 
 3. Slå dejen ned på et meldrysset bord og del den i så mange portioner du har brug for. Hvis du har mere end en portion formes de til store boller og sættes til side. 
 4. Tag en “bolle” og tryk den flad (uden at ælte). Sørg for at trykke luften ud af dejen så godt som det er muligt. 
 5. Nu har du to muligheder. 1. Rul dejen ud med en kagerulle til den ønskede form, her er det vigtigt at du ikke vender dejen undervejs (altså vender undersiden af dejen opad). 2. Form dejen med hænderne (hvis du har skills). Jeg har ikke skills, så jeg kan desværre ikke forklare hvordan.
 6. Nu er du klar til fyldet, dejen skal ikke hæve efter udrulning, for vi ønsker jo at fjerne luften i dejen. Her kan du bruge din fantasi, hvad er din ynglings pizza? Har du to så mix dem sammen, men husk at pizzaen ikke skal fyldes for højt!
 7. Hvis du bruger pizzasten så skal fyldet jo på dejen før pizzaen kommer på pladen, men ellers har det ingen betydning.
 8. Og ind i ovnen med den i en fart….300 grader er hvad min ovn kan komme på, men du stiller bare din så højt som den kan komme. 300 grader tager ca. 7-12 minutter alt efter størrelsen. Et godt tip er at prikke luftboblerne som evt. skulle komme under bagningen. Det gør du bare ved at åbne ovnen (mens den bager) og prikke boblen med en kniv, kødnål eller strikkepind. 

(Pizzasnegle)

 1. Efter at du har lavet dejen (punkt 1 og 2) skal den ud på et meldrysset bord og rulles ud ligesom en normal pizza. Dog bare aflang og ikke rund, altså hver portion dej skal svare til en bradepande størrelse, men samlet som en dej (hvis dit bord er stort nok). (Se evt. video). 
 2. Så er det tid til fyldet. Først et tyndt lag tomatpure, så krydderier, skinke og ost. Fyld ikke sneglene for meget!
 3. Rul dejen sammen som ved kanelsnegle. Du starter fra den ene ende med at folde lidt dej ind over kanten, og sådan fortsætter du bare til du har en lang pølse (se video).
 4. Skær sneglene ud i 2 cm. tykke skiver og læg dem på en plade.
 5. Bag dem ved ca. 225 grader i ca. 10-15 min.

  Rigtig god fornøjelse 😀              

26 tanker om “Pizzadej og pizzasnegle”

 1. Efter 2.5 år i Dubai, uden pølsehorn eller pizzasnegle, synes jeg det er tid til at min Skotske kæreste, Engelske og Græske room-mates smager noget DANSK. Jeg forsøger mig med din opskrift på pizzasneglene da den ser dejlig let ud. Skal nok skrive hvordan resultatet bliver 😀

 2. Hej Nikoline jeg er en pige på 13år og skal konfirmeres her til maj og jeg beundre virkelig dit arbejde og jeg synes du er den bedste og de her pizzasnegle skal helt sikkert være den natmad jeg servere mine gæster den store dag håber du fortsætter med videoer og opskrifter.
  Tak for alt ind til nu.
  KH pige på 13år

 3. Hej 😉
  Har set alle dine videoer for ikke så længe…
  Ville sige at du er ubeskrivelig god til at bage, det skal du være stolt af��
  For resten smager pizzasneglene enorm godt, har lige bagt dem��

 4. Har set alle dine videoer for ikke så længe…
  ville sige at du er ubeskrivelig god til at bage, det skal du være stolt af��
  For resten smager pizzasneglene enorm godt har lige lavet dem:))
  Mange tak for opskriften.

  -Asmaa

 5. Hej Nikoline jeg elsker dine opskrifter de er både nemme og lækre��
  jeg vil spørg dig om hvor gammel år du startede med at bage osv??—-Selvom man siger at det er uhøflig at spørg om det����☺

  -en pige

 6. Jeg har lige lavt pizzasneglene og de dufter så godt. Jeg glæder mig til at spise dem. Tak for opskriften og fortsæt det gode arbejde. – Knus Sandy 🙂

 7. Du skal bare vide at dine/mine pizza snegle er SUPER LÆKRE.
  De er dejlig svampet og bliver ikke tøre.
  Jeg har sammen med det fyld du anbefaler også kommet peperoni i strimler i. Det giver en fantastisk smag.
  Tak for en fantastisk dejlig bage blog.

 8. Hej Elizabeth

  Hvis du har skinke og ost i, er det vigtigeste, at du opbevarer dem i køleskabet. Om det er i pose, dåse eller bøtte er ligemeget 🙂

  Kh. Nikoline

 9. Pingback: Madpakke opskrifter: 17 NEMME idéer til madpakken [i 2022]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *