Spring til indhold

Pandekager med Citroncreme og Citronsirup

Denne desser er virkelig lækker, og det er dejligt med et surt modspil til det søde!

Pandekager med Citroncreme og Citronsirup-video

Ca. 12 personer

Du skal bruge:
1xPandekage-opskrift

Creme:
3 blade husblas
225g hakket hvid chokolade
3,75 dl fløde
Skallen fra 2,5 citroner

Sirup:
4-5 store citroner (du kan bruge de afskallede citroner fra før +2-3 mere)
100g sukker
4 spsk vand
1/2 vanillestang
1 tsk maizena rørt med 1 tsk vand

Chokoladedekoration:
100-200g mørk chokolade -se videoen eller find selv på en smuk dekoration.

Sådan gør du:

Du kan lave de 4 elementer til opskriften her i en tilfældig rækkefølge som passer til din tid. Alle elementerne kan laves 2 dage før desserten skal serveres. Chokoladen kan selvfølgelig holde længere.

  1. Lav chokoladedekorationen, som du har valgt, at den skal være.
  2. Lav pandekagerne efter opskriften.
  3. Lav cremen ved først at lægge husblassen i blød i koldt vand. Derefter opvarmes fløden til kogepunktet.
  4. Hæld fløden over chokoladen og rør grundigt til den hvide chokolade er smeltet. 
  5. Smelt husblassen i den varme masse og tilsæt til sidst citronskallen inden cremen kommes på køl.
  6. Til citronsiruppen skæres skallen af citronerne (helt ind til selve frugtkødet) og fileter skæres ud ved at sætte kniven lige på indersiden af hver hinde. 
  7. Kom fileterne i en gryde med vanillekorn+stang, sukker, vand og citronsaft fra resterne af de citroner som filetrene er skåret fra. 
  8. Lad det koge i 20-30 min og jævn til sidst blandingen med lidt maizena.
  9. Siruppen stilles på køl i 4 timer til 3 døgn.
  10. Pisk den kolde creme op igen til den bliver luftig, og smør et jævnt lag på hver pandekage.
  11. Rul pandekagerne sammen så stramt som muligt og sæt dem på køl igen i mindst 1 time.
  12. Skær pandekagerne til så de i alt får 3 skrå snit. Dvs. at du først skærer enderne skråt af (samme retning) og derefter laver et skråt snit på midten (igen samme retning). Så har du altså to stykker til brug og to ender til snack. Dette kan gøres inden dine gæster kommer.
  13. Du bør anrette lige inden servering: Fordel siruppen ud over 12 skåle eller tallerkner og placer to pandekagestykker på hver. Jeg valgte at lade det ene ligge ned og det andet støtte sig til det liggende. 
  14. Placer til sidst chokoladen som ønsket og server. 

God fornøjelse! 

11 tanker om “Pandekager med Citroncreme og Citronsirup”

  1. Jeg skal lave min mors bryllupskage og det er allerede i maj, så det ville være en kæmpe hjælp hvis du kunne give mig den, sådan.. nu agtig.. jeg ved godt du tænker at jeg bare kan søge på google, men har virkelig søgt, og alle dem jeg har fundet, har enten været for stive eller for bløde :/

  2. Så får du den her da 🙂 Du får den i samme mængde som jeg brugte til Musikkagen, men så må du selv dobble op eller ned 🙂 Ellers skriv hvis det er et problem 😉

    12 bl husblas
    3 vanillestænger
    12 citroner (kun den yderste skal)
    2 liter fløde
    600g hvid chokolade

    Læg husblassen i vand.
    Kom vanillekorn, vanillestænger og fløden i en gryde og lad det komme til kogepunktet.
    Hak chokoladen og kom den i en stor skål.
    Tag stængerne ud af den varme fløde og hæld fløden i chokoladen lidt ad gangen mens du rører så chokoladen smelter.
    Tilsæt husblassen (vredet) og til sidst citronskallen. Rør kun hurtigt sammen.

    Stilles på køl natten over (mindst 8 timer) og piskes luftig dagen efter.

    Vil anbefale at du tester cremen inden du kaster dig ud i en bryllupskage 😀

    -God fornøjelse.

  3. Hej Nikoline den ganache opskrift du lige har skrevet, hvor meget skal jeg bruge hvis jeg skal lave en helt nomal 23 cm rund kage? 🙂

  4. Hej Nikoline
    Dejlige pandekager Jeg havde citron creme til overs, som jeg opbevarer i køleskabet, og bruger til at smøre på brødet, som en slags lemon curd nutella.
    Venlig hilsen Hanne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *