Spring til indhold

Nougatlagkage med valnøddebunde

Aldeles velsmagende kage -sæt dit eget præg på opskriften hvis du synes.

Opskriften giver 2 lagkager på Ø20 cm. Det rækker til ca. 24 personer

Nougatlagkage-video  

Nougatmousse:
8-9 blade husblas
675g blød nougat
9 past. æggeblommer
9 dl piskefløde  

Valnøddebunde:
10 æg
400 g sukker
335 g valnødder
½ dl kartoffelmel
5 tsk. bagepulver  

Diverse ting til pynt:
Valnødder
Nougat
Hvid chokolade
Guldstøv  

Sådan gør du:

Nougatmousse:    

  1. Læg husblasen i blød i rigeligt koldt. 
  2. Smelt nougaten i en stor glas- eller metalskål over vandbad. (Jeg brugte en serveringsskål i glas). 
  3. Pisk fløden stiv men ikke grynet. 
  4. Smelt husblads i en gryde ved svag varme sammen med en god skefuld flødeskum. 
  5. Når al nougaten er helt smeltet tilsættes den smeltede husblas og æggeblommerne. Sørg for at røre rigtig godt og lad det så stå i ca. 10 min, så det køler lidt af. 
  6. Vend nu den let afkølede nougatmasse i flødeskummet lidt ad gangen med en dejskraber. Stilles på køl i mindst 3 max 24 timer.

 Valnøddebunde:

  1. Pisk æg og sukker lyst og luftigt.
  2. Hak valnødderne mellemfint i en foodprocessor og bland dem med kartoffelmel og bagepulver.
  3. Vend det hele godt sammen.
  4. Fordel 1/3 af dejen i et lige tykt lag i de 2 forme (med papir i bunden og evt. fedtstof i kanten).
  5. Bag dem ved 180˚C på varmluft ca. 15 min.
  6. Gentag punkt 1-5 to gange mere, så du har seks bunde. 

Samling og pynt: 

  1. Du kan enten samle kagen i en form med plastik i kanten (hvilket er nemmest mens moussen er flydende), eller du kan samle kagen ved  hjælp af en sprøjtepose, som jeg gør i videoen.
  2. Dekorer kagen lige som du synes. Du kan finde inspiration i videoen. 

Nyd den!  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *