Spring til indhold

Napoleonshatte


Hvis du godt kan lide at forkæle dig selv en gang imellem, så er det her det perfekte valg!

Ca. 20 stk alt efter størrelse.

Napoleonshatte-video

Du skal bruge:
1 stor æggehvide
125g sukker
350g marcipan

Mørdej:
300g hvedemel
150g smør
100g flormelis
1æg
Små nougatstykker(en til hver hat) Ca. 100g
Ca. 100g chokolade.

Sådan gør du:

  1. Bland æggehvide, marcipan og sukker og stil det på køl 1-24 timer…bare til det skal bruges. 
  2. Bland smør, flormelis og mel i foodprocessor eller røremaskine til smørret ligger i mindre klumper. Saml dejen med ægget.
  3. Lad det ligge på køl mindst  ½time.
  4. Rul mørdejen ud ca. 3 mm tykkelse, og stik den ud med en skål eller en udstikker 8 cm diameter.
  5. Kom et stykke nougat på hver cirkel.
  6. Del kransekagemassen så der er et stykke til hver mørdejscirkel og tril stykkerne til kugler. Kom en klat af kransekagemassen i midten af hvert stykke mørdej oven på nougaten. Pres gerne nougatstykket lidt ind i massen. 
  7. Brug 3 fingre til at forme hatten (se video).
  8. Bag dem i ca. 8-10 min ved 200 grader.
  9. Hak chokoladen fint, og smelt halvdelen af den over vandbad. 
  10. Rør resten af chokoladen i den smeltede del, og dyp hver hat i chokoladen så det dækker bunden. Stilles skråt til chokoladen størkner. 

Rigtig god fornøjelse.

2 tanker om “Napoleonshatte”

    1. Hej Dorthe, det kan du sagtens ja, og de er stadig friske, sprøde, fugtige og lækre, når du tager dem op igen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *