Hvis du godt kan lide at forkæle dig selv en gang imellem, så er det her det perfekte valg!
Ca. 20 stk alt efter størrelse.
Du skal bruge:
1 stor æggehvide
125g sukker
350g marcipan
Mørdej:
300g hvedemel
150g smør
100g flormelis
1æg
Små nougatstykker(en til hver hat) Ca. 100g
Ca. 100g chokolade.
Sådan gør du:
- Bland æggehvide, marcipan og sukker og stil det på køl 1-24 timer…bare til det skal bruges.
- Bland smør, flormelis og mel i foodprocessor eller røremaskine til smørret ligger i mindre klumper. Saml dejen med ægget.
- Lad det ligge på køl mindst ½time.
- Rul mørdejen ud ca. 3 mm tykkelse, og stik den ud med en skål eller en udstikker 8 cm diameter.
- Kom et stykke nougat på hver cirkel.
- Del kransekagemassen så der er et stykke til hver mørdejscirkel og tril stykkerne til kugler. Kom en klat af kransekagemassen i midten af hvert stykke mørdej oven på nougaten. Pres gerne nougatstykket lidt ind i massen.
- Brug 3 fingre til at forme hatten (se video).
- Bag dem i ca. 8-10 min ved 200 grader.
- Hak chokoladen fint, og smelt halvdelen af den over vandbad.
- Rør resten af chokoladen i den smeltede del, og dyp hver hat i chokoladen så det dækker bunden. Stilles skråt til chokoladen størkner.
Rigtig god fornøjelse.
Hej
Kan jeg lave dem 14 dage før min søns konfirmation og fryse dem ned. ?
Hej Dorthe, det kan du sagtens ja, og de er stadig friske, sprøde, fugtige og lækre, når du tager dem op igen 🙂