

En majkage hører ikke nødvendigvis kun til i maj. Herhjemme bliver den bagt i alle årets måneder.
En form på ca. Ø 25-30 cm (ca. 8 personer)
Du skal bruge:
Dej:
50g gær
4 dl lun mælk
100g blødt smør
1 æg
4 spsk. sukker
1 tsk. salt
1 tsk. kardemomme
Ca. 800 g hvedemel
Remonce:
100g blødt smør
100g sukker
2 spsk. kanel
Glasur (du kan også bare lave en af vand og flormelis):
50g flødeost
Ca. 200g flormelis
Lidt mælk
Evt. krymmel til dekoration
Sådan gør du:
- Opløs gæren i mælken.
- Tilsæt alle de andre ingredienser -melen lidt ad gangen.
- Når du har en blød, let klistret og gennemæltet dej sættes den til hævning i en halv times tid.
- Bland i mellemtiden ingredienserne til remoncen og giv den evt. 10 sekunder i mikroovnen så den er blødere at arbejde med.
- Kom dejen ud på et meldrysset bord og form en firkant (ca. 30×45 cm).
- Fordel remoncen på dejen og rul den sammen som ved kanelsnegle.
- Skær sneglene ud i skiver på ca. 2 cm. og læg dem tæt i en smurt form på ca. 25-30 cm.
- Lad kagen efterhæve i ca. 20-30 minutter inden den bages ved 200˚C i ca. 30 min. Læg undervejs et stykke bagepapir eller noget staniol over hvis den bliver for mørk. Det er svært at vurdere hvornår den er færdig, så giv den heller lidt rigeligt end at servere en underbagt kage.
- Bland ingredienserne til glasuren og fordel den på kagen.
- Server den gerne mens den stadig er lidt lun
God fornøjelse!