Spring til indhold

Lakridskage m. hvid chokolade og skovbærgelé

Efter en lille uges sygdom er jeg nu ovenpå igen og har prioriteret at gå i seng lavere end at skrive dette indlæg. I lige dette tilfælde kan ordsproget eller talemåden “det skader først i morgen” virkelig bruges. Nå, nok om mig!

JEG ELSKER DENNE KAGE! Jeg er helt forelsket i de spændende kombinationer af hvid chokolade, syrlig gelé og dejlig lakrids! I skulle ta’ og prøve den!


Lakridskage-video

Ca. 35 små stk eller færre større.

Du skal bruge:

Bunde:
250 g god hvid chokolade
250 g smør
150 g rørsukker
1 stang vanille
6 æg
1 spsk lakridspulver
100 g mel
1 tsk bagepulver

Skovbærgelé:
200 g skovbær (kan erstattes med anden frugt/bær efter lyst)
200 g rørsukker
Saft af en citron
1 stjerneanis
5 blade husblas

Hvid choko/ lakrids-mousse:
5 dl piskefløde
200 g hvid chokolade
100 g rørsukker
1 spsk lakridspulver
2,5 blade husblas

Sådan gør du:

 1. Mousse: Fløde, sukker og lakridspulver koges op.
 2. Hvid chokolade og den udblødte husblas røres i. Afkøles fuldstændig.
 3. Smelt smør og rør den hvide chokolade ud i det varme smør. 
 4. Bund: Pisk æg, sukker, vanille og lakridspulver let og luftigt. Vend mel og bagepulver i æggemassen. 
 5. Til sidst tilsættes chokolademassen. Bages i en bradepande (20*30) med bagepapir ca 25 min ved 180 grader.
 6. Gelé: Bær, sukker, citron og anis koges op, og den udblødte husblas røres i den varme masse.
 7. Samling af kagen: Placer bunden i formen som er foret med bagpapir eller film. Fordel den let afkølede skovbærgelé ud over bunden, og sæt i fryseren min 1 time. 
 8. Pisk cremen. Smør den piskede moussé ovenpå geléen, brug en varm palet, til at glatte jævnt ud. Sættes på frys igen. 
 9. Skæres i kvadrater med varm kniv, mens kagen er let-frossen. Husk at tørre kniven af efter hvert snit, så moussen ikke bliver farvet. 
 10. Mine kager blev dekoreret med chokoladespåner og frysetørret hindbær.

Enjoy!

31 tanker om “Lakridskage m. hvid chokolade og skovbærgelé”

 1. Hmm. du kan sagtend undlade at komme det i, men hvorfor dog lave en lakridskage uden lakrids 😛
  – Vil lige nævne at det jo ikke er en lakridssmag som vi kender den fra fx. finsk lakrids, men en anderledes smag af pulveret 🙂

 2. Hvor længe skal den være i fryseren når moussen er kommet på ? og hvor længe skal den så derefter tø op? 🙂
  Den ser så lækker ud og skal til at begive mig ud i den her i eftermiddag 🙂

  Venlig hilsen Iben

 3. Hej Spændende Iben!
  Kagen skal være let frossen om du så kommer den i til den er let frossen eller om du fryser den helt og derefter lader den tø op i 10-15 min er op til dig 😀
  -Nikoline

 4. hej nikoline jeg vil bare lige spøger om når der nu skal være så meget husblas i skovbær gele bliver den så ikke lidt for stiv og føles det normalt i munden

 5. Hej. Det er jo en gelé så det betyder at den får samme koncistens som en gele 😉 Jeg kan rigtig godt lide konsistensen i munden og der kan ikke reduceres i husblassen da den da ikke ville stå så skarpt.

  -Nikoline 😀

 6. hej Nickoline jeg er ikke så vild med lakrids og ville bare spøger om at den lakrids du bruger hvor har du købt den og smager den rigtigt meget af lakrids ps jeg har ikke en stor firkantet springform som du har eller plastik chartek kan jeg ikke bare lade vær med at bruge chartek

 7. Hej.
  Min lakrids er fra LIC, men smager megt nært alt andet lakridspulver….det smager ikke af "slik"lakrids eller saltlakrids…men har en mild, men alligevel skarp smag. Du kan endelig bare bruge den form som bunden er bagt i og som jeg skriver "foret med bagepapir"

  -Nikoline 😀

 8. hej Nickoline tror ikke at min fryser er stor nok til at kagen kan være der kan jeg ikke bare sætte den på køl og vis jeg ikke kan kan du så hjælpe mig men ide til noget

 9. Hejsa.
  Hvor små/store bliver stykkerne, hvis man deler kagen i 35 stk? Jeg mener om det er 4×4 cm eller….?

 10. Ejjjjjj hvor ser den bare vild lækker ud. Den må jeg bare prøve.
  Kan du måske anbefalde et andet gelé end bær da jeg ikke er sååå glad for dem. Måske en chocolade creme eller…?
  Elsker dine kager og dine GENIALE videoer. Har mange gange tænkt, at den der kan jeg ikke klare, men efter at have set videoen, så gå det smurt 🙂 Tusind tak og keep up the brilliant work 🙂

 11. Tusind tak, hvor sødt!

  Du kan erstatte bærrene med æbler, pærer eller hvad du kan finde på 🙂 Måske ananas eller ferskner (ved ikke hvordan det går med lakrids)

  -Nikoline 😀

 12. kære Nikoline Jeg syndes du er så god til at bage, det havde jeg bare brug for at skrive til dig så du vidste det selvom jeg er sikker på du allerede ved det. jeg er selv ikke serlig gammel men af og til øver jeg mig i at bage kager, det er jeg begyndt på efter jeg fandt din blog og youtube kanal, jeg har så fundet ud af at jeg elsker at bage så mange tak fordi du ''hjalp'' mig med at finde ud af at jeg elsker at bage <3:D

 13. Hej Nikoline. Jeg har smagt din kage, bagt af min veninde. Den smagte rigtig lækkert. Det er min intention at bage den til min søns dåbsfest. MEN, kan den være frosset ned i en uges tid? Tager moussen ikke skade af det?

  Kh. Sara

 14. Hej Nikoline.
  Kan jeg erstatte Husblas med noget andet, hvis jeg kan hvor meget skal jeg så bruge af det?

  Hilsen Ceylan

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *