Denne kage er mit første forsøg på en stablet kage. Jeg er egentligt ret tilfreds med mig selv hehe, men der er da småting som jeg helt klart vil lave om på næste gang så som: opsmøringen (husk rigeligt smørcreme og ikke frossen kage), marcipan arbejdet og at kagen får tid til at sætte sig helt. Men det er bare med at kaste jer ud i det og ikke blive skræmt af jeres fejl, det er jo dem I lærer noget af 😀
Skriv endelig hvis i har nogen spørgsmål:D
Lagkage i to lag m. sommerdekoration-video
Du skal bruge:
2x Lagkagebunde (altså dobbelt portion, og så fordelt over en lidt større og lidt mindre form, jeg brugte 26 cm og 22 cm, men brug endelig hvad du har og vil)
4x Hindbærmousse fra denne opskrift
Smørcreme (jeg brugte en palminsmørcreme):
75 g palmin
75 g smør
300g flormelis
1-2 tsk vanille aroma eller essens
En masse marcipan
Farver (anbefaler pastafarver)
Redskaber
Sugrør eller træpinde
Sådan gør du:
- Du ser simpelthen bare videoen, og så skriver du en kommentar herunder eller under videoen hvis du har brug for hjælp til noget. På den måde er jeg fri for at sidde her og skrive i lang tid 😀
Rigtig rigtig god fornøjelse!!
Hvor finder man opskriften på Hindbærmoussen?
Beklager..jeg har sat det forkerte link ind…retter det selvfølgelig med det samme:D Tak for hjælpen 🙂
Nikoline
Hej Nikoline.
Hvor har du købt glukosesirup? Det du bruger som lim i videoen?
Hej
Det har jeg købt i Super Brugsen i afdelingen med bageting 😀
Nikoline
Hej Den Søde Tand.
Har du en opskrift på en lagkagebund uden æg?
Jeg har set nogle af dine kager og de ser virkelig gode ud, men jeg spiser ikke æg og tænkte på om du har en alternativ opskrift til lagekagebunde. 🙂
Hilsen
Singh
Jeg vil undersøge det, har desværre ikke en nu og her, men kigger lige på det 🙂
Er det helt almindelig ren rå marcipan du brugte? Og tror du ikke, at man kan bruge afklippede grillspyd til at støtte kagen?
Ja jeg brugte helt almindelig marcipan, men hvis du vil have en god opskrift på overtræksmarcipan (bare så det er nemmere at arbejde med) så se her: 200g marcipan, 25g flydende glukose og 100g flormelis æltes sammen. Hvis du bruger grilspyd vil de stikke lige op gennem den næste kage, så sugrør elller cakepop stick vil jeg foretrække! Og hvis du skal lave mere end 2 lag skal du have et papfad mellem hvert lag! 😀
Hej Nikoline, kan bare bruge bagepapir i stedet for det der plastik i formen når man opbygger kagen? 🙂
Mvh
Anne Kirsitne
Hej Kirstine, jeg ville ikke bruge bagepapir da jeg er bange for at det ville suge fugt, men du kan sagtens bruge plastik film hvis du kan få det til at blive i siderne 😀 Håber det lykkes!
-Nikoline 😉
Anne Kirstine undskyld :/
Hej Nikoline! Elsker din blog og ville spørger om hvor du har købt den kage fad din kage står på? 🙂 Taak
Mange tak 😀 Jeg tror det er et arvestykke, så det ved jeg desværre ikke 🙂
Hej Nikoline
Hvor mange personer tror du der er til ?
– og hvor stor en kage ville du tror jeg skulle lave, hvis den var til 50-60 personer,
og hvis den skulle være rund og i flere etager ?
Hej.
Jeg tror der er til omkring 25 personer her. Til 50-60 personer ville jeg lave tre hhv. 30-, 25- og 20 cm kager 😀
Tusinde gange tak for svarene, har skrevet på nogle stykker af dine indlæg,
Og du er mega god til at bage og pynte.
– Emily
Kan du måske lave mælkesnitter en dag med video? �� Du er så dygtig!
Hej
Du har lavet youtube video hvor du viser hvordan man pynter 3 etager kage, med sommee blomster. Har du opskrift til den kage ?
Desværre ikke 🙂
Hvor hardy købt udstikkerne?
Hej Nicoline
Er der ingen kagepap i mellem når det er en 2 lags !!!!
Jo det er der 🙂
Hvis jeg skal lave denne kage i tre etager, Hvor meget skal jeg så gange de forskellige opskrifter med? Jeg mener hvis der bare skal en lille en ovenpå.
Jeg tænker at hvis du bare skal have en lille ovenpå skal kagebunden ganges med 2,5 i stedet for 2 og moussen skal ganges med 5 i stedet for 4. Til opsmøring ville jeg mene at 100g palmin, 100g smør, 400g flormelis +mælk og vanilje passer fint 🙂
God fornøjelse!