Spring til indhold

Kokos Marengs Æblekage


Ufattelig lækker! Den er sød, frisk, blød, sprød og let syrlig -så den har det hele og er virkelig godt afbalanceret hvis du spørger mig.

Kokos Marengs Æblekage-Video

Ca. 10 personer

Du skal bruge:
4 æggehvider
200g sukker
100g grofthakket chokolade
100g kokosmel
Fyld:
200g god cremefraise 18%
1/4 l fløde (2½ dl)
4 store æbler med skræl skåret i mundrette stykker

Sådan gør du:

  1. Pisk æggehviderne meget stive, og tilsæt sukkeret lidt ad gangen, og pisk igen i lang tid!!
  2. Vend forsigtigt chokolade og kokos i og fordel massen over 2 styks 20×30 cm forme. Den ene skal være foret med bagepapir og  den anden skal smørres godt.
  3. Bag bundene på 150 grader i ½ time.
  4. Pisk fløden stiv og vend fyldet sammen.
  5. Når bundene er HELT afkølede kan du samle kagen; fordel fyldet på bunden unden bagepapir, befri den anden bund fra bagepapiret og placer den på toppen. 
  6. Lad kagen stå natten over i køleskabet inden servering. Den kan godt laves 1-2 dage før servering. 

Rigtig god fornøjelse:)        

4 tanker om “Kokos Marengs Æblekage”

  1. Jeg ville gerne have marcipan i måske istedet for kokos, ville jeg kunne det?

    Jeg vil lave bundene fredag
    Lægge den sammen lørdag
    Spise den søndag
    Er det ok?

    1. Jeg tror godt du kan forsøge med revet marcipan i stedet for kokos. Det lyder lækkert og jeg tror godt det ville kunne lykkes. Skriv gerne tilbage, hvordan det går.
      Du kan fint lave bundende dagen før kagen lægges sammen. Den skal netop trække på køl natten over, så fint at lægge sammen lørdag og spise søndag.

      God fornøjelse 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *