Klassisk og lækker!
Klassisk lagkage med vanillecreme og bær-VIDEO
Du skal bruge:
1x Lagkagebunde-opskrift
Ca. 1/2 liter piskefløde
Mindst 250g friske bær eller andet frugt (evt. lidt sukker hvis de er sure)
Vanillecreme:
3 3/4 dl Sødmælk
1/2-1 hel vanillestang
50 g sukker
30 g maizena
3 æggeblommer
Evt. Marengsstænger til pynt:
3 æggehvider
1,5 dl sukker
Sådan gør du:
Marengsstænger:
- Pisk hviderne helt stive.
- Pisk sukkeret i af to omgange.
- Pisk i ca. 5 min til massen er tyk og sej.
- Kom masssen i en sprøjtepose med en flad eller rund tyl.
- Lav lange stænger på en plade med bagepapir som bages i ovnen ved 100 garder i ca. en time.
- Når stængerne er afkølede knækkes de i lange stykker på tilfældige størrelser.
Vanillecreme:
- Skrab kornene ud af vanillestrangen og bland dem med sukkeret.
- Vanillesukkeret blandes med maizena, æggeblommer og en smule af mælken.
- resten af mælken og de tomme vanillestænger hældes i en gryde og koges op.
- Når massen koger hældes æggemassen gennem en si, direkte i den varme mælk under konstant piskning. (Tag evt. vanillestængerne op af mælken først)
- Cremen varmes op under piskning til den er meget tyk.
- Hæld cremen i en kold skål, kom film ned på selve cremen og sæt den i køleskabet.
- Forbred cremen 2-24 timer før.
Samling af kage:
- Pisk fødeskummet helt stift.
- Skær lagkagebunden i 3 dele.
- Læg den nederste bund på et fad og fordel næsten halvdelen af flødeskummen på bunden.
- Fordel nu halvdelen af vanillecremen på det.
- Så halvdelen af bærrene.
- Læg den miderste bund på og gentag med flødeskum, vanillecreme og bær.
- Nu er kagen færdig og du kan dekorere den som du ønsker.
Dekoration:
- Smør siderne med et tyndt lag flødeskum.
- Drys flormelis gennem en si over kagen.
- Sæt dine marengsstænger på siden af kagen.
- Drys evt. med lidt farvet sukker eller noget krymmel i kanten (på indersiden).
God fornøjelse! 😀
Kunne du ikke prøve at ligge en opskrift på fedt fattige kager. Det ville være mega Nice. Du er for sej . Knus
hvor mange personer den til
Ca. 10 personer 🙂