Spring til indhold

Karamelcupcakes med æblestykker

Ca. 18 stk. 
Karamelcupcakes-video

Du skal bruge: 
100g smør
2 dl mælk
Skal af 1 usprøjtet citron
2 æg
1,5 dl sukker
1 tsk vanillesukker
4 ½ dl hvedemel
2 tsk bagepulver
½ tsk. salt
150-200 g æbletern

Frosting:
100 g farin
115 g smør
½ dl fløde
1/4 tsk. havsalt
250 g flormelis
1 spsk. fløde mere

Lidt havsalt til drys 

Sådan gør du:

  1. Smelt smørret sammen med citronskal og mælk i en gryde.
  2. Pisk vaniljesukker, æg og sukker lyst og luftigt i en skål.
  3. Bland mel, bagepulver og salt. Tag lidt fra, som vendes med æblestykkerne, og rør resten i dejen skiftevis med mælkeblandingen.
  4. Til sidst tilsættes æblestykkern og dejen fordeles i muffinsforme i en muffinsplade. Formene må gerne fyldes til kanten. 
  5. Bag kagerne ved 175˚C i ca. 20 min. eller til de er gennembagte. 

Frosting:   

  1. Sukker og smør koges
  2. Fløde (½ dl) tilsættes og massen koges videre i ca. 1-2 minutter. Tag lidt af karamellen fra til dekoration. 
  3. Karamellen hældes derefter i en røremaskine og piskes til den er kølet lidt ned.
  4. Flormelis tilsættes lidt ad gangen og massen piskes 7-10 min.
  5. Den resterende fløde tilsættes og massen piskes sammen inden den sættes på køl i 15 minutter.
  6. Derefter piskes den igen i ca. 5 minutter til en lys og luftig frosting og bruges med det samme.

Kagerne pyntes med frostingen og derefter med med den gemte karamel og til sidst et drys havsalt. 

2 tanker om “Karamelcupcakes med æblestykker”

  1. Det fremgår ikke så tydeligt opdager jeg, men det er en saltkaramel-frosting, som kagerne pyntes med. Desuden er det en relativt lille mængde salt, som blot er med til at fremhæve smagen af den andre ingredienser.

    Mvh. Nikoline 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *