Ca. 18 stk.
Karamelcupcakes-video
Du skal bruge:
100g smør
2 dl mælk
Skal af 1 usprøjtet citron
2 æg
1,5 dl sukker
1 tsk vanillesukker
4 ½ dl hvedemel
2 tsk bagepulver
½ tsk. salt
150-200 g æbletern
Frosting:
100 g farin
115 g smør
½ dl fløde
1/4 tsk. havsalt
250 g flormelis
1 spsk. fløde mere
Lidt havsalt til drys
Sådan gør du:
- Smelt smørret sammen med citronskal og mælk i en gryde.
- Pisk vaniljesukker, æg og sukker lyst og luftigt i en skål.
- Bland mel, bagepulver og salt. Tag lidt fra, som vendes med æblestykkerne, og rør resten i dejen skiftevis med mælkeblandingen.
- Til sidst tilsættes æblestykkern og dejen fordeles i muffinsforme i en muffinsplade. Formene må gerne fyldes til kanten.
- Bag kagerne ved 175˚C i ca. 20 min. eller til de er gennembagte.
Frosting:
- Sukker og smør koges
- Fløde (½ dl) tilsættes og massen koges videre i ca. 1-2 minutter. Tag lidt af karamellen fra til dekoration.
- Karamellen hældes derefter i en røremaskine og piskes til den er kølet lidt ned.
- Flormelis tilsættes lidt ad gangen og massen piskes 7-10 min.
- Den resterende fløde tilsættes og massen piskes sammen inden den sættes på køl i 15 minutter.
- Derefter piskes den igen i ca. 5 minutter til en lys og luftig frosting og bruges med det samme.
Kagerne pyntes med frostingen og derefter med med den gemte karamel og til sidst et drys havsalt.
Hvorfor skal der salt i kagen, i frostingen og drys af salt til sidst? Det kommer ved til at smage saltet…
Det fremgår ikke så tydeligt opdager jeg, men det er en saltkaramel-frosting, som kagerne pyntes med. Desuden er det en relativt lille mængde salt, som blot er med til at fremhæve smagen af den andre ingredienser.
Mvh. Nikoline 🙂