Spring til indhold

Kanelkage

En klassisk kanelkage går man aldrig galt i byen med. Den tager ganske kort tid at lave og smager jo bare SKØNT. Jeg synes personligt, at den bliver bedre på anden- og tredjedagen. Opskriften er desuden uden æg, til dem der ikke tåler det.

Kanelkage-video

Du skal bruge:

400 g sukker
125 g smør
5 dl kærnemælk
5 tsk. kanel
2 tsk. natron
385 g mel

Glasur:
75 g smør
300 g flormelis
2 tsk. vand
4 spsk. kaffe
2 1/2 spsk. kakao

Sådan gør du:

  1. Smelt smørret og bland det med sukkeret.
  2. Tilsæt kærnemælk.
  3. Bland mel, kanel og natron og rør det i dejen.
  4. Når dejen er ensartet hældes den i en bradepande med bagepapir på ca. 25×35 cm og bages ved 190 grader i ca. 30 minutter, eller til den er gennembagt.
  5. Herefter laves glasuren. Alle ingredienserne hældes i en gryde og smeltes sammen til glasuren er ensartet. Herefter hældes glasuren over kagen, og den er klar til servering.

God fornøjelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *