Kagemand af vandbakkelse

I hele min barndom lavede min mor altid kagemand med glasur og slik på til vores fødselsdage. Det kan altså bare noget. God fødselsdag derude!

Kage til ca. 12 personer (1 stor (og lidt tyk) eller 2 små)

Du skal bruge:

3 dl vand
150 g smør
150 g mel
5-6 æg

Glasur af flormelis og vand (samt evt. kakao)
Sliksnører
Slik

Sådan gør du:

  1. Giv smør og vand et opkog i en gryde og rør derefter mel i. 
  2. Når dejen slipper bunden af gryden skal den lige gennemvarmes i yderligere 30-60 sek. inden den tages af varmen.
  3. Lad dejen køle til den er lun –det tager ca. 20-30 minutter ved stuetemperatur. 
  4. Rør sammenpisket æg i lidt ad gangen til massen er lind -altså ikke for tynd, men glat, blank og tyktflydende. Jeg tilsætter ofte næsten det hele.
  5. Smør dejen ud på et eller to stykker bagepapir til kagemænd eller kagekoner. Den udvider sig meget inde i ovnen, så sørg for at have god afstand mellem de definerede kropsdele.
  6. Bag den/dem i ovnen ved 200 grader almindelig ovn/ 180 grader varmluft i ca. 25-30 minutter. Åben ikke ovnen inden for de første 20 minutter.
  7. Lad kagen køle af. Den vil falde sammen og være blød, men sådan skal den være.
  8. Pynt kagen med glasur og slik. Her kan børnene typisk hjælpe med både dekoration og spisning 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *