Ca. 12 personer
Du skal bruge:
Skallen:
Ca. 250-300g chokolade eller candymelts
Kagen:
225g blødt smør eller margarine
410g sukker
4 æg
370g mel
1 ¼ tsk bagepulver
½ tsk salt
1 ½ tsk natron
90g kakao
3 dl mælk
3 spsk eddike
Ganache:
400g mørk chokolade
400g fløde (ca. 4 dl)
- Smelt chokoladen til skallen og fordel et tyndt lag i den nederste del af formen. Lad dette lag sætte sig og gentag med endnu et lag.
- Lav chokoladeganache ved at opvarme fløde og chokolade forsigtigt i mikroovnen eller over vandbad under omrøring. Når det er ensartet, sættes det på køl for at sætte sig, men tages ud igen efter 2-3 timer og skal gerne have en temperatur på omkring 20 garder ved brug.
- Forbered formen og opvarm ovnen til 160 grader.
- Bland mælk og eddike.
- Rør smør og sukker luftigt, tilsæt æggene et ad gangen. Tilsæt derefter tørre ingredienser og mælk skiftevis.
- Fyld førs toppen af din smurte form med dej -ca. 2 cm fra kanten og fyld resten i bunden.
- Bages 1 time – 1 time og 20 min.
- Lad kagen køle 100% af inden den skæres til. Se videoen for vejledning.
- Kagen lægges sammen i chokoladeskallen (det er en fordel hvis man placerer skallen i formen) og sættes på køl et par timer eller natten over.
- Pynt nu kagen med ganache og så er den færdig 🙂
Enjoy!
Hvor har du købt cupcake/muffinformen? vil gerne lave kagen 😀
Kan man lave denne opskrift til cupcakes? Og hvis man kan, hvor lang tid skal den så bages, og hvor mange grader skal ovnen være?
Elsker dine opskrifter!
Tak 😀
Ja det kan du godt 🙂 175 grader i ca. 18-20 min vil jeg tro.
Kh. Nikoline