Spring til indhold

Julevafler

Så kom juletiden og i år kan I vente jer en opskrift hver adventssøndag. Mens vi i adventstiden venter på julen og julens glade budskab giver det jo fin anledning til at bage en masse julegodter. For eksempel kan du peppe søndagsmorgenmaden lidt op med disse julevafler.

12 stk. belgiske vafler
Julevafler-video

Du skal bruge:
250 g mel
60 g havregryn
1,5 tsk. bagepulver
0,5 tsk. natron
0,5 tsk. kardemomme
0,5 tsk. stødte nelliker
1 tsk. kanel
1 tsk. vaniljesukker
2 æg
60 g smeltet smør
2 spsk. mørk sirup
3 dl mælk

Sådan gør du:

  1. Bland først alle de tørre ingredienser og tilsæt derefter æg, smeltet smør og mælken, som tilsættes lidt ad gangen. Pisk grundigt.
  2. Når dejen er ensartet har den godt af at stå i 10-20 minutter inden vaflerne bages, hvis du har tid. 
  3. Der skal godt med dej i vaffeljernet når man bager belgiske vafler. Bag dem i 3-5 minutter, til de er godt brune, og nyd dem lune med det tilbehør, du bedst kan lide. Du kan også bage dejen i et almindeligt vaffeljern ved at smøre dejen forholdsvist tyndt ud inden jernet lukkes. 

Glædelig første søndag i advent. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *