Spring til indhold

Juletræsmacarons

Juletræscakepops-video

Ca. 20 stk.

Du skal bruge:

Kagerne:
75 g mandelmel
115 g flormelis
2 æggehvider
50 g sukker
Grøn frugtfarve

Fyld:
60 g 70% chokolade
½ dl fløde
1 tsk. honning
Evt. ½ tsk. kanel

Sådan gør du:

  1. Fyld: Kom chokolade, fløde og honning i mikroovnen i 30 sekunder ad gangen til chokoladen er helt smeltet.
  2. Kagerne: Pisk æggehviderne til bløde toppe og tilsæt sukkeret lidt ad gangen til du har en fast, blank marengs-masse. 
  3. Sigt mandelmel og flormelis i og “fold” forsigtigt med en spartel. Tilsæt også farven.
  4. Fortsæt med at vende og “skære” massen til du får en fast, tyk og “elastisk” konsistens (så du kan lave lange baner med dejen, der ikke brækker når du løfter spartlen lidt op i luften). 
  5. Hæld dejen i en sprøjtepose med et 1 cm hul i enden og sprøjt små juletræer (trekanter) ud på bagepapir.
  6. Bank planden forsigtigt ned i bordet nogle gange, og lad dem stå ved stuetemperatur i 30 min til 2 timer.
  7. Når overfladen har sat sig er de klar. På regnfyldte og fugtige dage kræver disse kager en god tålmodighed. 
  8. Bag dem i en 160 grader forvarmet ovn i 15-20 min.
  9. Når kagerne er afkølede kan de samles to og to med en lille smule ganache imellem.
  10. Jeg valgte at pynte dem med lidt farvet hvid chokolade og rødt spiseligt glimmer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *