Havregrynskage m. marengs og nødder

Det her var engang min ynglings kage, men nu kan jeg bare ikke vælge hvilken kage, jeg bedst kan lide længere. Der er simpelthen så mange lækre kager i denne verden 😛 Men den er bare god, så I må prøve den!

Havregrynskage m. marengs og nødder-video

Du skal bruge:

Bund:
250g havregryn
150g sukker
4 æggeblommer
175g smeltet smør eller margarine

Marengs:
4 æggehvider
150g sukker

Drys:
100-150g nødder, grofthakkede.

Sådan gør du:

  1. Bland havregryn, sukker og æggeblommer og tilsæt til sidst fedtstoffet.Lad det stå i 5 minutter…husk at tænde ovnen på 175 grader.
  2. Pres massen ud i bunden af en form (20x30cm) som er beklædt med bagepapir. Bag den i ca. 10-12 minutter. 
  3. Pisk imens æggehviderne meget stive og tilsæt derefter sukkeret lidt ad gangen og pisk til en sej marengs. 
  4. Så snart bunden er taget ud af ovnen skal den skrues ned til 150 grader. 
  5. Fordel marengsen over den forbagte bund og drys med nødderne på toppen. 
  6. Når ovnen er “kold” nok sættes kagen ind og bages yderligere 20-25 min. Tag kagen ud efter ca. 15 minutters bagning og klap marengsen flad da den vil have en tendens til at bule lidt op. Sæt den i ovnen igen.
  7. Lad kagen køle af og skær den i små/store/mellem firkanter.

God fornøjelse.

9 tanker om “Havregrynskage m. marengs og nødder”

  1. Hej Nikoline.
    Jeg fik lige lyst til at spørge, hvilke blogge følger DU, eller er der nogle du kunne anbefalde?(det skal være blogge med opskrifter)..

  2. Wooow!! De smager SINDSYG GODT!:o Og det er super nemt!:D Du har et mega stort talent, og jeg håber at jeg engang ser dig som en berømt konditor!<3 Knus <3

  3. Hej Nikoline.
    Jeg er vild med din blog og alle dine videoer så kan du ikke lave en video om hvordan man laver en islagkage til en 3 års fødselsdag pleace min lille fætter fylder snart 3 og han er vild med islagkage.

  4. Hej Nikoline. Kan man lave kagen to dage for den skal serveres? Har nemlig planer om at lave den søndag og servere den tirsdag…

    Jeg elsker din blog/yt-kanal! Bliv bare ved med det du laver! Du har givet mig en fantastisk inspiration til mine egne kager!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *