Denne her kage er bare super lækker, fugtig og frisk! Hvis I ser videoen kan I se at jeg havde nogle problemer med frostingen, men kagen endte helt som jeg havde håbet på.
Til ca. 12 personer (eller flere)
Du skal bruge:
450 g brun farin
3 dl majsolie
6 æg
415 g mel
1½ tsk vaniliesukker
3 tsk bagepulver
1½ tsk natron
1 tsk salt
3 tsk kanel
565 gram reven gulerod
75 gram nødder, grofthakkede (jeg brugte valnødder)
Ingredienser til Cream Cheese Frostingen:
200 g flødeost
125 g blødt smør
250 g flormelis (måske mere)
1 tsk vanilie
Evt. revet citronskal/saft
Sådan gør du:
- Brun farin og olie piskes sammen i en skål. Tilsæt æg og pisk til blandingen er lysere.
- Bland alle de tørre ingredienser og nødderne, kom dem i skålen og rør til det akkurat er blandet.
- Tilsæt så gulerod og rør det hurtigt i.
- Hæld blandingen i 2 springforme ca. 20 cm. Bag i 50-60 minutter ved 185 grader og tjek så, om kagen er færdig. Det gør man ved at stikke en kødnål, strikkepind eller lignende i midten af kagen. Kommer den op ren, er kagen færdig. Man kan også trykke let på kagen og se om den springer tilbage eller giver modstand 😉
- Lad kagen køle af, inden glasuren kommes på.
- Frostingen laves ved at piske smør og flormelis sammen og derefter tilsætte flødeosten. Smag til med en smule citronsaft hvis du synes, at der mangler et modspil til fedmen.
- Fordel frostingen mellem kagerne og derefter udenpå den samlede kage. Det kan være en god ide at skære kagerne til så de er flade.
Enjoy 😀
Hej! Hvad har du brugt til guleroden ovenpå og hvilken farve, konditorfarve, pastafarve? Ellers utrolig lækker kage! :-))
Jeg viser det i videoen hvis du har lyst til at se den…pastafarve i rød og gul…og lidt grøn 😉
Jeg kan ikke finde videoen. Vil du ikke skrive et link?
Hilsen S.
Den er linket lige over ingredienslisten 🙂
Den smager virkelig godt, den er nok den bedste gulerødskage jeg nogensinde har smagt������
Pingback: Kage-juletræ – Bage-bloggen