Med sønderjysk blod i årene kommer man ikke udenom denne lækre vaniljesag. Den kræver et bestemt jern til bagningen. Jeg har et gammeldags jern til komfuret, men i dag fås de primært som elektriske jern.
Opskriften rækker til en ret stor mængde.
Du skal bruge:
250 g smør
200 g sukker
1 vaniljestang
500 g mel
3 æg
1 tsk. hjortetaksalt
Sådan gør du:
- Bland først smør, sukker og kornene fra en vaniljestang godt sammen.
- Tilsæt mel og hjortetaksalt og rør til sidst dejen sammen med æggene.
- Tril små kugler af dejen. De skal ikke være større end ca. 2 teskefulde.
- Sæt dem på køl i 1-48 timer afhængigt af hvornår det passer dig at bage dem.
- Bag dem derefter på et varmt jern til de er gyldenbrune og gennembagte. Det kan godt tage lidt tid at finde den rigtige temperatur og bagetid.
- Pak dem i dåser når de er afkølet helt.