Spring til indhold

Gode Råd

Med sønderjysk blod i årene kommer man ikke udenom denne lækre vaniljesag. Den kræver et bestemt jern til bagningen. Jeg har et gammeldags jern til komfuret, men i dag fås de primært som elektriske jern.

Gode råd – video

Opskriften rækker til en ret stor mængde.

Du skal bruge:

250 g smør
200 g sukker
1 vaniljestang
500 g mel
3 æg
1 tsk. hjortetaksalt

Sådan gør du:

  1. Bland først smør, sukker og kornene fra en vaniljestang godt sammen.
  2. Tilsæt mel og hjortetaksalt og rør til sidst dejen sammen med æggene.
  3. Tril små kugler af dejen. De skal ikke være større end ca. 2 teskefulde.
  4. Sæt dem på køl i 1-48 timer afhængigt af hvornår det passer dig at bage dem.
  5. Bag dem derefter på et varmt jern til de er gyldenbrune og gennembagte. Det kan godt tage lidt tid at finde den rigtige temperatur og bagetid.
  6. Pak dem i dåser når de er afkølet helt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *