Spring til indhold

Fyldte chokolader med karrykaramel

Da min mormor for nogle år siden introducerede ideen om at kombinere karry og karamel for mig, troede jeg ærligt talt ikke på, at det var så lækkert som hun påstod, men “she proved me wrong”. Det er nok en af de der elsker/hader ting, men jeg kan slet ikke holde mig fra dem.

Fyldte chokolader-video

Ca. 20 stk.

Du skal bruge:

250 g mørk chokolade
1/2 dl sukker
1/2 dl lys sirup
1 dl fløde
1/4 dl honning eller glukosesirup
3/4 tsk. karry 

Sådan gør du:

  1. Hæld sukker, fløde, lys sirup og honning i en skål der kan tåle at komme i mikroovnen. Vælg en mellemstor skål.
  2. Rør det godt rundt med en ske og sæt skålen i mikroovnen i 5 minutter på 600-700 W.
  3. Tag skålen ud af mikroovnen. Vær forsigtig, for den er varm. Rør godt rundt i massen inden den sættes tilbage i mikroovnen i 2 minutter mere, indtil den får en gylden farve og bliver tykkere. 
  4. Lad karamellen køle af et par timer ved stuetemperatur til den ikke længere er varm, men stadig let flydende.
  5. Temperer chokoladen som vist her og fyld formen op. Bank formen godt ned i bordet for at undgå luftbobler og vend den derefter på hovedet, så chokoladen løber ud. Bank godt på formen, så der kun er et tyndt lag tilbage.
  6. Skrab formen ren for chokolade og lad det størkne mens formen stå på hovedet.
  7. Kom den stuetempererede karamel i en sprøjtepose og fyld chokoladeskallerne op. Efterlad lidt plads til at lukke skallerne.
  8. Temperer nu chokoladen igen og luk formen af.
  9. Når chokoladen er størknet vendes skallerne ud, og de opbevares gerne køligt indtil servering.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *