Disse grove frokostboller passer perfekt som brød i en lækker sandwich til madpakken. Skal de være endnu grovere kan der tilsættes den dobbelte mængde knækkede hvedekerner eller en smule grahamsmel. Bollerne kan fryses, men holder sig friske i op til 5 dage.
Ca. 16 store eller 24 små boller
Du skal bruge:
50 g gær
5 dl vand
200-250 g revne gulerødder (omkring 6 stk.)
1 æg
1 dl knækkede hvedekerner
1 dl solsikkekerner
1 dl havregryn
5 spsk. olivenolie
2 tsk. salt
2 tsk. sukker
Mel efter behov (omkring 1 kg)
Sådan gør du:
- Hæld ca. 1 dl af vandet over de knækkede hvedekerner og stil dem i mikroovnen i et minut ved høj varme, så de begynder at koge.
- Smuldr gæren i en skål og hæld vandet over.
- Rør godt og tilsæt derefter resten af ingredienserne (inklusiv de varme hvedekerner). Melet tilsættes lidt ad gangen.
- Ælt dejen godt og lad den hæve under et viskestykke i 30 minutter.
- Slå dejen ud på et meldrysset bord og del den i 16-24 stykker, som formes til boller.
- Stil dem på to bageplader og lad bollerne efterhæve i yderligere 30 minutter.
- Bag bollerne ved 220˚C i 12-15 minutter.