Franske Macarons med vanillesmag

MACARONS…….YUMMY <3

Franske Macarons med vanillesmag-VIDEO

Ca. 30 stk

Du skal bruge:
75g mandelmel eller fint-blendede-smuttede-mandler.
105g flormelis
2 store æggehvider
50g sukker
1 tsk vanillesukker

Fyld:
2 spsk fløde
100g hakket hvid chokolade
1 tsk honning

Evt. farver

Sådan gør du:

  1. Fyld: Kom chokolade, fløde og honning i mikroovnen i 30 sek ad gangen til chokoladen er helt smeltet.
  2. Stilles på køl i mindst 2 timer -højst 2 døgn. 
  3. Kagerne: Pisk æggehviderne til bløde toppe og tilsæt sukkeret lidt af gangen til du har en fast, blank marengs-masse. 
  4. Sigt mandelblandingen i og fold forsigtigt med en spartel. Hvis du bruger farve skal de tørre ingredienser kun lige røres med! 
  5. Del dejen i de antal farver den skal farves i i nye skåle. Kom farverne i! 
  6. Fortsæt med at folde og “skære” massen til du får en fast, tyk og “elastisk” konsistens (så du kan lave lange pølser/tråde med dejen). Hellere for tyk end for tynd! 
  7. Hæld dejene i sprøjteposer med en rund 1 cm tyl eller et 1 cm hul i enden og tryk cirkler som er ca. 2,5-3 cm ud på en plade med bagepapir.
  8. Bank planden forsigtigt ned i bordet nogle gange, og lad dem stå ved stuetemperatur i 30-90 min.
  9. Når overfladen har sat sig er de klar. På regnfyldte dage kræver disse kager en god tålmodighed i op til 2 timers ventetid.
  10. Bag dem i en 160 grader forvarmet ovn i 15-20 min.
  11. Når kagerne er afkølede kan de samles to og to med en lille smule creme som evt. også er farvet. 

10 tanker om “Franske Macarons med vanillesmag”

  1. Hej Nikoline!. Jeg ville spørge om man kunne bruge et andet slags fyld, da jeg ikke er så vild med fløde!. Jeg håber du måske kan hjælpe mig, har søgt på nettet men har ikke fundet en opskrift på fyld uden fløde. Hilsen Yasmin.

  2. Cecilie og Julie

    Du er mega god til at bage, dine opskrifter er for seje og vi elsker at afprøve dem! Hilsen et sødt søskendepar:)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *