Spring til indhold

Franske macarons med chokoladesmag

Franske macarons-video

Ca. 20 stk


Du skal bruge:
75g mandelmel
100g flormelis
2 spsk. kakao
2 æggehvider
50g sukker
1/3 x Chokoladeganache

Sådan gør du:

 1. Pisk æggehviderne meget stive mens sukkeret tilsættes lidt ad gangen. 
 2. Bland de tørre ingredienser og sigt dem i æggehviderne 1/3 ad gangen. Vend det hele godt sammen. 
 3. Her er det vigtigt at dejen får den rette konsistens, og det gør du ved at røre tilpas meget luft ud af dejen. Dejen skal være tyktflydende, og akkurat løbe i “en bane” af dejskraberne når den løftes. Se gerne min video. 
 4. Fyld dejen i en sprøjtepose og placer kagerne med godt mellemrum i klatter af ca. 2,5 cm på et par bageplader med bagepapir. 
 5. Lad kagerne sætte sig i overfladen i 30-120 min. Rør let ved dem for at sikre at de har sat sig inden de bages ved 160 grader i ca. 20 min. 
 6. Fyld dine macarons med chokoladeganache og servér. 

  Enjoy! 

39 tanker om “Franske macarons med chokoladesmag”

   1. Hej, jeg er lidt i tvivl om hvad du spørger til. Har du læst punkt 5 i opskriften? 🙂 Der skulle du gerne finde svaret, hvis jeg forstår dit spørgsmål rigtigt.

   1. Det bliver ikke den samme kage uden, så får du blot marengs. Man kan også selv male smuttede mandler i en minihakker, hvis det er svært at skaffe mandelmel 😊

 1. Hej Nicoline:) det ser ud som en rigtig god opskrift;) jeg vil gerne vide hvor mange dage man kan lave dem før da jeg skal bruge det til min konfirmations og vil gerne lave dem et par dage før:)kan det lade sig gør?

 2. Hej 🙂
  Jeg har forsøgt at lave dem idag, men synes ikke jeg får en fin blank overflade som dig, men derimod en ujævn overflade. Ved du hvad det kan skyldes? Jeg synes ikke min dej var så flydende som din, men de er dog hævet og har fået 'foden'.

 3. Elsker dine videoer og vil derfor gerne følge din opskrift men har læst forskellige opskrifter hvor der står at æggehviderne skal være stuetemperatur, er de også det i din opskrift ?
  Kh Tine

 4. Nu har jeg prøvet at lave dem, Men de revner i overfladen, ved du hvad det kan skyldes? Har ladet dem tørre indtil de ikke klister mere

  1. Det er ikke nemt at lave macarons. Det har garanteret haft noget med dejens konsistens at gøre så. Måske har den været lidt for tynd eller lidt for tyk. Ellers har de ikke tørret helt nok. Nogle gange hjælper det også at give dem ekstra godt med mellemrum mellem hinanden på pladen, så der ikke kommer så mange i ovnen ad gangen.
   På den igen, hvis du har mod på det 🙂

 5. Jeg har lavet dem 2 gange, men de har ikke fået føder. Jeg har fuldt opskriften til punkt og prikke og jeg vil selv mene at konsistensen var ens med din.

  1. Hej Lars.
   Det er da ærgerligt. Nogen gange gider de bare ikke. Har du mon haft nok afstand mellem dem? Måske har luftfugtigheden været for høj?
   Det er ikke en ne kage at lave.

   Mvh. Nikoline

 6. Jeg har lidt udfordringer, mon en har et godt råd.
  Mine får ikke fødder og det er som om min dej ikke bliver så jævn som i videoen nogen fif. De sprækker en smule i overfladen er det fordi de ikke tørre nok?

  1. Hej Line, jeg synes det lyder som om, at din dej enten er for tyk eller for tynd. Det er vigtigt at man rører i den til den akkurat flyder af spatlen, men den skal stadig være forholdsvis tyk. Men ellers kan det være problemet at dine kager ikke er tørre nok inden de bages. Nogle dage er det også bare svært, hvis luftfugtigheden er høj 😉 Bedre held næste gang!

 7. Hej .

  Jeg har prøvet 3 gange nu , dog ikke med din opskrift , men det prøver jeg nu .
  Du skriver 2 æggehvider. Hvor meget er det . Hvis jeg køber pasteuriseret æggehvider ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *