Ca. 20 stk
Du skal bruge:
75g mandelmel
100g flormelis
2 spsk. kakao
2 æggehvider
50g sukker
1/3 x Chokoladeganache
Sådan gør du:
- Pisk æggehviderne meget stive mens sukkeret tilsættes lidt ad gangen.
- Bland de tørre ingredienser og sigt dem i æggehviderne 1/3 ad gangen. Vend det hele godt sammen.
- Her er det vigtigt at dejen får den rette konsistens, og det gør du ved at røre tilpas meget luft ud af dejen. Dejen skal være tyktflydende, og akkurat løbe i “en bane” af dejskraberne når den løftes. Se gerne min video.
- Fyld dejen i en sprøjtepose og placer kagerne med godt mellemrum i klatter af ca. 2,5 cm på et par bageplader med bagepapir.
- Lad kagerne sætte sig i overfladen i 30-120 min. Rør let ved dem for at sikre at de har sat sig inden de bages ved 160 grader i ca. 20 min.
- Fyld dine macarons med chokoladeganache og servér.
Enjoy!
Skal de bages 160 grader når det er varm luft
Nej, de skal ikke bages på varmluft 🙂
Hvad skal de så bages på?
Hej, jeg er lidt i tvivl om hvad du spørger til. Har du læst punkt 5 i opskriften? 🙂 Der skulle du gerne finde svaret, hvis jeg forstår dit spørgsmål rigtigt.
Skal æggene være pasteuriseret eller må man godt bare skille æggehviden fra blommen?
De bliver bagt, så du kan sagtens bruge friske æggehvider 😀
Hvordan laver man en chokoladeganache
Hvis du trukker på linket i opskriften kan du set det…der hvor der står 1/3 x chokoladeganache 🙂
Hej
Skal man bruge mandelmel ?
Hej Elizabeth,
Ja det er nødvendigt 🙂
/Nikoline
Hej Nikoline. Det virker som at være en rigtig god opskrift, men jeg ville gerne vide hvor mange macaroons der cirka kommer til at være? :D.
Hej med dig. Der bliver ca. 20 stk -det står også i opskriften hvis du kigger godt efter 😉
/Nikoline
Hej Nicoline:) det ser ud som en rigtig god opskrift;) jeg vil gerne vide hvor mange dage man kan lave dem før da jeg skal bruge det til min konfirmations og vil gerne lave dem et par dage før:)kan det lade sig gør?
Hej 🙂
Ja hvis de opbevares på køl kan de sagtens laves 2-3 dage før. Held og lykke med dagen!
/Nikoline
Ser sindssygt lækkert ud ��
Det her skal helt klart prøves elsker din videoer.
Bliv ved som du gør og aldrig stoppe ✋ �� ♡♡♡
Skal det være en opvarmet ovn?:-)
Ja altid 😀
hvordan skal de sætte sig, skal de sætte sig i ovnen
Bare ved stuetemperatur, så luften tørrer deres overflade 🙂
Hej 🙂
Jeg har forsøgt at lave dem idag, men synes ikke jeg får en fin blank overflade som dig, men derimod en ujævn overflade. Ved du hvad det kan skyldes? Jeg synes ikke min dej var så flydende som din, men de er dog hævet og har fået 'foden'.
Har du set min video?
Der viser jeg nemlig hvordan man skal vende i dejen for at den får den helt rigtige konsistens 😉
Kh. Nikoline
Kan man fryse dem med og uden fyld?
Du kan gøre begge dele, men de bliver en lille smule mere bløde når de fryses:)
Elsker dine videoer og vil derfor gerne følge din opskrift men har læst forskellige opskrifter hvor der står at æggehviderne skal være stuetemperatur, er de også det i din opskrift ?
Kh Tine
Nej det plejer jeg ikke at gøre 🙂
Nu har jeg prøvet at lave dem, Men de revner i overfladen, ved du hvad det kan skyldes? Har ladet dem tørre indtil de ikke klister mere
Det er ikke nemt at lave macarons. Det har garanteret haft noget med dejens konsistens at gøre så. Måske har den været lidt for tynd eller lidt for tyk. Ellers har de ikke tørret helt nok. Nogle gange hjælper det også at give dem ekstra godt med mellemrum mellem hinanden på pladen, så der ikke kommer så mange i ovnen ad gangen.
På den igen, hvis du har mod på det 🙂
Jeg har lavet dem 2 gange, men de har ikke fået føder. Jeg har fuldt opskriften til punkt og prikke og jeg vil selv mene at konsistensen var ens med din.
Hej Lars.
Det er da ærgerligt. Nogen gange gider de bare ikke. Har du mon haft nok afstand mellem dem? Måske har luftfugtigheden været for høj?
Det er ikke en ne kage at lave.
Mvh. Nikoline
Hvis jeg skal lave dobbeltportion skal jeg bruge 200g mandelmel eller må det gerne være 150g.
Ja du skal 200 g så 🙂
Kan man undlade kakao og erstattet drt med flormelis?
Ja, du kan blot lade være med at komme det i
Jeg har lidt udfordringer, mon en har et godt råd.
Mine får ikke fødder og det er som om min dej ikke bliver så jævn som i videoen nogen fif. De sprækker en smule i overfladen er det fordi de ikke tørre nok?
Hej Line, jeg synes det lyder som om, at din dej enten er for tyk eller for tynd. Det er vigtigt at man rører i den til den akkurat flyder af spatlen, men den skal stadig være forholdsvis tyk. Men ellers kan det være problemet at dine kager ikke er tørre nok inden de bages. Nogle dage er det også bare svært, hvis luftfugtigheden er høj 😉 Bedre held næste gang!