Spring til indhold

Fondant

Her er en opskrift på hvordan du selv kan lave fondant;) Hvis du ikke ved hvad fondant er så er det en form for sukker masse. Du kan kalde det modellervoks bare spiselig. Hvis du køber det fx. over nettet er det ofte meget dyrt, men det er let og billigt at lave det selv:D Du kan overtrække kager, lave fondant blomster og pynte dine kager med det:)

Fondant-video

Du skal bruge:
15 marshmallows
2 spsk olie
4 spsk vand
ca. 1 pakke flormelis alt efter hvilket mærke.

Sådan gør du:

  1. Smelt marshmallows, vand og olie i mikroovnen eller over vandbad til der ikke er nogen klumper.
  2. Rør flormelis i massen indtil du ikke kan røre mere.
  3. Ælt derefter massen med mere flormelis på bordet indtil den er lidt klistret men ret hård, og ikke hænger meget fast i dine hænder.
  4. Opbevar det i en plastik pose. 

29 tanker om “Fondant”

  1. Hvor køber du dit farve-pasta? Kender du en god hjemmeside? 🙂 Der er nemlig igen butik i nærheden der sælger dem?

  2. Hej Nikoline.

    Lad mig starte med at rose dig. Du er sej til det der med kager!
    Hvordan opbevarer du din fondant når den er færdig? På køl eller i et køkkenskab?

    Knus Linda

  3. Hej, jeg vil lige starte med at sige : HOLD OP HVOR ER DU SEJ ! Det er virkelig vildt at du kan så meget med bagning, i sådan en ung alder. Er næsten helt stolt af dig 😛
    Mit spørgsmål omkring der her med fondant er jo så: 1. Synes du at hjemmelavet fondant smager bedst eller købt fondant. Eller er der ikke så stor forskel?
    2. Foretrækker du et bestemt mærke skumfiduser eller er det lidt ligegyldigt?

    Tak på forhånd og jeg ønsker dig alt muligt lykke i fremtiden 😉

  4. Tusind tak skal du have, hvor er det sødt! 😀
    1. Jeg styntes ikke at hverken hjemmelavet eller købt fondant smager godt! Smagen er meget sød på begge dele. Der er stor forskel på købt fondant…jeg har været udsat for at købe noget som lugtede kraftigt of modellervoks og smagte også en smule af det desværre, men så er der også noget der smager fint, men ikke fantastisk! Jeg er generelt ikke en stor fondant fan -foretrækker marcipan. Konsistensen på købt fondant er meget nemmere at arbejde på end med den hjemmelavede! 😀
    2. Jeg har kun frøvet med haribo skumfiduser, men kan ikke se at der skulle være en stor forskel! 😀

    Det er mig der takker 😀

  5. Tak skal du have 🙂

    Jeg syntes at det er vigtigt at brugen en kage som ikke er for sød…kager med fondant kan jo være alt mellem himmel og jord! Kan du indskrænke området lidt? Lagkage, skærekage, cupcake?

  6. Hej Nikoline
    Først vil jeg sige at jeg syntes du er super god til at lave kager!! Forstår ikke hvordan du kan være så god 🙂 Det ser så nemt ud når du gør det og så når man selv står med det så kommer det til at ligne jeg ved ikke hvad 😉
    Tak fordi du læser denne kommentar for ville bare have at du skulle vide hvor meget jeg elsker at se dine videoer 🙂

  7. Hej nikoline:-D
    Jeg synes du er virkelig med kager.
    Hvad synes du er nemmest at bruge minimarshmallows eller normale?

    Kh Kelly

  8. Jeg har ikke prøvet med mini, men ved ikke hvor mange der skal til så 😉 Der er ikke så stor forskel på fremgangsmåden, men mængden på minimarshmallows ved jeg ikke hvordan du vil finde frem til? 😀

  9. Hej jeg tænkte på om en chokolade kage vil være god og overtrække med fondant?
    Jeg skal nemlig prøve at lave en Harry potter kage til min søn fordi han ikke kan lide lagkage
    Eller om jeg kun skal lave en bar chokolade kage og så bare lave pynten i fondant?
    Hvad ville du råde mig til?

    1. Jamen du kan jo egentligt gøre begge dele, så det kommer an på hvilket udtryk du ønsker og hvad du er mest tryg ved

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *