Crème brûlée

En lækker lille klassiker…

Crème brûlée-VIDEO

6 portioner

Du skal bruge:

Korn fra 1/2 vaniljestang
4 dl fløde
6 æggeblommer
70 g sukker + ca. 80 g sukker til drys

Sådan gør du:

  1. Gør et vandbad klar ved at hælde ca. 2 cm vand i en bradepande i ovnen og tænde den på 150 grader.
  2. Vaniljestangen deles på midten, og kornene skrabes ud.
  3. De tomme stænger og fløde bringes i kog.
  4. Æggeblommer, sukker og vaniljekorn piskes lyst og luftigt.
  5. Når fløden koger let, hældes den langsomt i æggesnapsen, mens der piskes.
  6. Massen hældes tilbage i gryden og varmes op under omrøring til 65-70 grader. Det tager ikke ret lang tid.
  7. Si cremen og hæld den i seks ramekiner.
  8. Desserterne placeres i vandbadet og bages ved 150 grader i ca. 25 min til de har sat sig lidt.
  9. Herefter køler de 30 min på køkkenbordet og mindst 3 timer på køl, hvorefter et tyndt lag sukker på toppen brændes til gylden karamel med en gasbrænder.

Velbekomme 🙂

4 tanker om “Crème brûlée”

    1. Hmm der findes forskellige sider til det. Jeg startede på blogspot og rykkede til wordpress fornylig, da min bror hjalp mig med at sætte det hele op…han studerer softwareudvikling, så han har godt styr på alt sådan noget. Tror selv jeg ville have syntes at wordpress var for svært uden hans hjælp.

      Mvh. Nikoline

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *