Spring til indhold

Chapati

Jeg opholder mig lige nu knap fire måneder i Uganda, hvor jeg er volontør gennem organisationen Mission Afrika. Det er spændende og udfordrende at bo her, og jeg lærer så meget af det. En af de ting jeg nyder allermest er de friske afgrøder og maden, som primært er vegetarisk, når vi selv laver den. Vi er faldet pladask for chapati, som er disse lækre fladbrød. De laves overalt på gaderne i små køkkener og sælges til omkring en krone stykket. Jeg har kastet mig ud i selv at lave dem, og her får I opskriften. 

Obs. hernede steger de dem i massere af olie, hvilket giver en lækker smag, men for en helt fedtfattig version kan man faktisk snildt stege dem på en tør pande, der blot er godt varm. 

Chapati-video

Ca. 12 stk. 

Du skal bruge:
1/2-1 løg (afhængigt af størrelse)
12 dl mel (ca. 720 g)
1 1/2 tsk. salt
1 tsk. bagepulver
4 1/2 dl vand 

Olie til stegning

Sådan gør du:

  1. Hak løget meget fint og svits det på en pandekagepande i lidt olie.
  2. Bland herefter løg, mel, salt og bagepulver og tilsæt vandet lidt ad gangen til du har en sammenhængende og let klistret dej.
  3. Ælt dejen godt på et meldrysset bord til den er ensartet og form den til 12 lige store kugler. 
  4. Lad dejklumperne hvile med et klæde over i en times tid.
  5. Rul dem herefter ud til tynde runde brød i rigeligt mel med en kagerulle. 
  6. Gør en pandekagepande klar. Den skal varmes godt op med en god mængde olie. 
  7. Steg en chapati ad gangen til den bliver godt gylden på begge sider. Hvis man vil være tro mod den autentiske version, skal der ikke spares på olien under stegningen. 
  8. Server dem lune.

God fornøjelse!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *