Spring til indhold

Bryllupskage med mazarinbund, lyserød creme og chokolade

Denne bryllupskage er inspireret af en kajkage. Cremen er en mild jordbærcreme med hvid chokolade. Alt i alt en rigtig lækker kage 🙂

Bryllupskage -video

Ca. 180 personer (4 etagers kage + ekstrakage på 30 cm)

Du skal bruge:
Lyserød creme:
Creme:
6 1/4 liter fløde
50 bl. husblas
1800g hvid chokolade
Jordbærpuré:
10 vaniljestænger
2 kg jordbær
600g sukker
Saft af 7 1/2 citron

Bunde:
Mazarinmasse:
960g blødt smør
960g sukker
1200g marcipan
16 æg
5 tsk. mandelessens (eller -ekstrakt)
Lagkagebunde-dej:
32 æg
1200g mel
1200g sukker
8 tsk. bagepulver

Chokolade til bundene:
Ca. 1 kg smeltet mørk chokolade

Overtræksmarcipan:
2400g marcipan
1200g flormelis
300g glukosesirup

Frosting:
350g blødt smør
350g blød palmin
1400g flormelis
Lidt mælk
Evt. vanilje

Pynt:
Der er mange muligheder. Slå fantasien løs!

Forme:
1x 20cm
1x 25cm
2x 30 cm
1x 35 cm

+Bryllupskagestativ

Sådan gør du:

 1. Du kan med fordel starte med at lave overtræksmarcipanen. Alle ingredienserne blandes (evt. i røremaskine). Hvis pynten kan laves i forvejen, er det også en god idé. Der er som regel rigeligt at se til i slutningen af processen alligevel.  
 2. Lav nu cremen: Læg husblassen i vand -husk at hvert blad skal lægges enkeltvis i vandet. Varm fløden op i en stor gryde til kogepunktet. Hæld den lidt efter lidt over den hvide chokolade (i en stor skål), så chokoladen smelter. Blend evt. med en stavblender. Vrid husblassen fri for vand og rør den i massen. Stil cremen på køl natten over. 
 3. Jordbærpuré: Skrab kornene ud af vaniljestængerne. Bland dem med lidt af sukkeret. Kom alle ingredienserne i en gryde (inkl. vaniljestængerne) og bring massen i kog. Den skal koge ca. 10-15 minutter inden vaniljestængerne fiskes op, massen blendes og stilles derefter på køl natten over. Her kan vaniljestængerne med fordel kommes i igen for at give ekstra smag. 
 4. Lav nu mazarinmassen. Rør smør og sukker blødt. Tilsæt marcipanen lidt ad gangen. Tilsæt derefter mandelekstrakt og til sidst æggene lidt ad gangen. Når masse er ensartet deles den i to. Vej gerne de to dele, for at sikre at der er lige meget i hver skål. 
 5. Lav derefter lagkagebunde-dejen. Pisk 600g sukker og 16 æg lyse og luftige. Bland 600g mel med 4 tsk. bagepulver og sigt det i æggesnapsen. Vend det forsigtigt sammen. Vend derefter dejen i den ene del af mazarinmassen -over tre omgange ca. Voilà -så skulle du gerne have en mazarin-lagkagebunde-dej. Fordel dejen over de tre mindste forme og bag kagerne på varmluft ved 170˚C i ca. 45-60 min. 
 6. Gentag punkt 5 med de to største forme, så du i alt har 5 kagebunde. 
 7. Når bundene er afkølet deles de i hver tre dele, og formene gøres klar med bagepapir i bunden og kageplast i kanterne. Den ene lagkagebund placeres i bunden af formene. 
 8. Del cremen i to og pisk halvdelen ad gangen luftig i en røremaskine. Fordel derefter jordbærpuréen over de to skåle med pisket creme. Vend det godt sammen. 
 9. Fordel nu et tyndt lag smeltet chokolade på bundene. Derefter fordeles halvdelen af cremen over bundene. Gentag med bund, chokolade, creme og til sidst bund. Kagerne stilles på køl -mindst 4 timer eller natten over. 
 10. Lav frostingen ved at røre smør og palmin luftigt. Tilsæt flormelis og derefter ønskede mængde mælk og evt. vanilje. Rør godt.
 11. Befri kagerne fra formene, og placer dem på de rigtige fade til bryllupskagestativet. 
 12. Smør kagerne op, overtræk med overtræksmarcipanen og pynt. 

Se meget gerne videoen for at få et visuelt billede af processen 🙂    Rigtig god fornøjelse! 

11 tanker om “Bryllupskage med mazarinbund, lyserød creme og chokolade”

 1. Den ser super flot ud!
  Du har før frosset en hel færdig bryllupslagkage, men ved du om der er særlige mousser eller bunde som ikke egner sig til dette? 🙂

 2. Kan man bruge hindbær i moussen istedet for jordbær? Og hvis man kan det, skal man så også bruge 2 kg hindbær, eller er der forskel på målene? 😀

 3. Nøj hvor ser den lækker ud! Den tænker jeg at lave til bryllup til sommer. Jeg kunne dog godt tænke mig at lave en prøvekage i noget mindre version for at se om det er noget jeg tør kaste mig ud i. Hvordan plejer du at omregne hvis du skal lave en mindre kage fx bare til én form fx ø26? Og ville du fryse ned hel inkl smørcreme eller er kagen bedst ‘frisk’? Og hvor længe kan den holde sig på frys? Tak

  1. Det lyder som en god plan 🙂
   Jeg plejer at regne 1/2 liter fløde og 4 æg til en form på Ø20 cm. Så kan du selv dividere ned derfra.
   Jeg fryser nogle gange kager med smørcreme og marcipan…og nogle gange også pynt afhængig af hvad det er for en slags pynt. Den holder vel en måneds tid på frost. Mvh. Nikoline

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *