Denne cheesecake er frisk og giver associationer til Kinder mælkesnitter. En lækker kombination af flødeost, appelsin og kakao.

Ø20 cm rund springform til ca. 8 personer.

Du skal bruge:

Bund: 
300 g digestive kiks
135 g smør
3 spsk. kakao

Creme:
300 g flødeost
3 dl fløde
Skal og saft af 2 økologiske appelsiner 
75 g flormelis
2 tsk. vaniljesukker
3 blade husblas

Gelé:
Saft og skal af 2 økologiske appelsiner
100 g sukker
1 dl vand
4 blade husblas
Lidt orange pastafarve

Pynt:
Appelsin
Pistacienødder
Krystalliseret hvid chokolade

Sådan gør du:

  1. Knus digestive kiksene i en foodprocessor eller en plastikpose med en kagerulle. Smelt smørret i mikroovnen eller i en gryde og blad smør og kakao i kiksene.
  2. Pres massen ned i bunden af en springform på Ø20 cm, som evt. er foret med kageplast i siderne. Sæt bunden på køl indtil cremen er klar.
  3. Lav cremen ved at lægge bladene af husblas i blød i koldt vand. Bland derefter flødeost, flormelis og vaniljesukker i en skål med et piskeris.
  4. Pisk fløden til let skum i en anden skål.
  5. Riv skallen af appelsinerne og pres saften. Kom det i en gryde og bring det til kogepunktet.
  6. Når saften koger, tages den af varmen, og husblassen vrides for vand og kommes i gryden.
  7. Lad den varme saft køle et par minutter inden et par skefulde af ostemassen piskes i, og hele saftmassen piskes retur i ostemassen.
  8. Vendt til sidst flødeskummet i cremen og fordel den ovenpå den kolde chokobund. Kom kagen på køl i mindst 2 timer.
  9. Lav imens geléen ved at lægge husblassen i blød i koldt vand. Riv derefter skallen fra appelsinerne og kom det med saften, vand og sukker i en gryde. Bring det til kogepunktet, tag gryden af varmen og smelt husblassen heri.
  10. Si geléen, så den er helt ensartet og kom evt. en anelse orange pastafarve i, hvis du ønsker en kraftigere farve.
  11. Lad geléen køle af til den er lun -hen mod stuetemperatur. Hæld den derefter forsigtigt på den kolde kage og lad den sætte sig på køl i et par timer.
  12. Når kagen har sat sig kan den løsnes fra formen, placeres på et fad og pyntes med appelsin, pistacienødder, krystalliseret hvid chokolade eller andet.


    Rigtig god fornøjelse!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.