En lækker julet cheesecake til julehyggen eller til en kold vinterdag, hvor man trænger til lidt spice 🎅🏻
Giver en kage på Ø20 cm —> til ca. 10 personer
Du skal bruge:
Krydderkage med æbler:
2 æg
100 g rørsukker eller brun farin
110 g smeltet smør
125 g mel
1 tsk. kanel
½ tsk. koriander
½ tsk. nelliker
½ tsk. ingefær
1 tsk bagepulver
1/4 tsk salt
160 g skrællede æbler i små tern
Ostemasse:
450 g flødeost
100 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
2 æg
Karamelsauce:
1 ¼ dl fløde
¼ dl sukker
½ dl lys sirup
Sådan gør du:
- Det kan være en fordel at starte med karamelsaucen, så den kan køle godt af inden den skal bruges. Kog hertil alle tre ingredienser sammen i en gryde i 10 minutter til en dyb gylden karamel og lad den derefter køle af i køleskabet.
- Lav nu krydderkagenbunden. Pisk æg og rørsukker/brun farin til en tyk æggesnaps.
- Bland et par spsk. mel med æbleternene for at undgå at de falder til bunds i dejen og bland krydderierne og bagepulveret i resten af melet.
- Si melet ned til æggesnapsen og ved det sammen.
- Tilsæt til sidst smeltet smør og æbletern og hæld det derefter i en smurt springform på Ø20 cm.
- Bag kagen ved 200 grader i 10-15 minutter. Den skal ikke være gennembagt, men hvis du ønsker at kagebunden og ostemassen forbliver adskilt kan du bage den i 15 minutter. Tager du den ud efter 10 minutter bliver kagen marmoreret da de to dele blander sig, som man kan se på billederne.
- Lav ostemassen imens kagen bager. Bland flødeost, sukker og vaniljesukker.
- Kom æggene i et ad gangen og hæld den færdige masse over kagenbunden, når den kommer ud af ovnen.
- Bag kagen i yderligere 55-60 minutter ved 150 grader. Hæld vand i en bageplade under kagen, så det danner et vandbad, der modvirker slemme revner i kagens overflade.
- Når kagen kommer ud af ovnen, kan du løsne fra kanten af formen med en kniv, mens den stadig er varm, inden den sættes på køl.
- Løs kagen fra formen og placer den kolde cheesecake på et fad.
- Kom lidt karamel på toppen og server resten i en lille kande eller skål.
Velbekomme 🙂