Spring til indhold

Æble Karamel Cheesecake

En lækker julet cheesecake til julehyggen eller til en kold vinterdag, hvor man trænger til lidt spice 🎅🏻

Julecheesecake-video

Giver en kage på Ø20 cm —> til ca. 10 personer

Du skal bruge:

Krydderkage med æbler:
2 æg
100 g rørsukker eller brun farin
110 g smeltet smør
125 g mel
1 tsk. kanel
½ tsk. koriander
½ tsk. nelliker
½ tsk. ingefær
1 tsk bagepulver
1/4 tsk salt
160 g skrællede æbler i små tern

Ostemasse:
450 g flødeost
100 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
2 æg

Karamelsauce:
1 ¼ dl fløde
¼ dl sukker
½ dl lys sirup

Sådan gør du:

  1. Det kan være en fordel at starte med karamelsaucen, så den kan køle godt af inden den skal bruges. Kog hertil alle tre ingredienser sammen i en gryde i 10 minutter til en dyb gylden karamel og lad den derefter køle af i køleskabet.
  2. Lav nu krydderkagenbunden. Pisk æg og rørsukker/brun farin til en tyk æggesnaps.
  3. Bland et par spsk. mel med æbleternene for at undgå at de falder til bunds i dejen og bland krydderierne og bagepulveret i resten af melet.
  4. Si melet ned til æggesnapsen og ved det sammen.
  5. Tilsæt til sidst smeltet smør og æbletern og hæld det derefter i en smurt springform på Ø20 cm.
  6. Bag kagen ved 200 grader i 10-15 minutter. Den skal ikke være gennembagt, men hvis du ønsker at kagebunden og ostemassen forbliver adskilt kan du bage den i 15 minutter. Tager du den ud efter 10 minutter bliver kagen marmoreret da de to dele blander sig, som man kan se på billederne.
  7. Lav ostemassen imens kagen bager. Bland flødeost, sukker og vaniljesukker.
  8. Kom æggene i et ad gangen og hæld den færdige masse over kagenbunden, når den kommer ud af ovnen.
  9. Bag kagen i yderligere 55-60 minutter ved 150 grader. Hæld vand i en bageplade under kagen, så det danner et vandbad, der modvirker slemme revner i kagens overflade.
  10. Når kagen kommer ud af ovnen, kan du løsne fra kanten af formen med en kniv, mens den stadig er varm, inden den sættes på køl.
  11. Løs kagen fra formen og placer den kolde cheesecake på et fad.
  12. Kom lidt karamel på toppen og server resten i en lille kande eller skål.

Velbekomme 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *