Denne lagkage er perfekt til en sommerfest eller en fødselsdagsfødselar. Jeg lavde den til min egen 18 års fødselsdag i slutningen af juni.
Jordbær Rabarber Lagkage-video
Til ca. 25 personer
Du skal bruge:
Jordbær-rabarber mousse med ingefær:
670g rabarber i mindre stykker
330g jordbær
2 dl sukker
4 spsk. citronsaft
Korn og stang af 1 ½ vaniljestang
4 spsk. fintrevet frisk ingefær
10 blade husblas
1 liter fløde
Lagkagebunde:
8 æg
300g sukker
300g mel
2 tsk. bagepulver
Swiss meringue buttercream:
6 æggehvider
270g sukker
300g blødt smør
Evt. lidt vaniljeekstrakt
Rabarberflet:
Ca. 10 friske lange rabarber
100g sukker
1 l vand
+ lidt frysetørrede jordbær
Sådan gør du:
- Start med at lave moussen ved at lægge husblassen i blød i koldt vand.
- Kom jordbær, rabarber, sukker, citronsaft, vanilje og ingefær i en gryde og lad det koge i ca. 15 minutter til bærrene er kogt møre.
- Kom husblassen op i den varme masse og lad den køle af i en times tid til stuetemperatur.
- Pisk fløden til skum, fisk vaniljestængerne op af jordbær-rabarbermassen og vend de to dele sammen til en luftig mousse. Stil den på køl.
- Pisk æg og sukker lyst og luftigt.
- Bland mel og bagepulver og sigt det i æggesnapsen.
- Vend det hele nænsomt sammen og fordel det i en smurt 30 cm rund form.
- Bag bunden ved 200˚ i ca. 35 minutter til den er gennembagt. Læg evt. et stykke bagepapir over toppen undervejs så den ikke tager for meget farve.
- Lad den køle af og del den i tre bunde.
- Saml kagen i en form med plastik i kanterne. Først en bund, derefter halvdelen af moussen, bund, mousse og bund -og stil den på køl natten over, et par dage eller mindst 6-8 timer.
- Kom æggehvider og sukker i en skål og placer den over et varmt vandbad.
- Pisk hele tiden i hviderne med et piskeris til de når ca. 70˚ og sukkerkrystallerne er opløst.
- Hæld derefter massen i en røremaskine og lad den piske til en sej marengs.
- Når du har en luftig og afkølet marengs tilsættes smørret lidt ad gangen mens der piskes grundigt ind imellem. Konsistensen vil ændre sig meget undervejs, men det er meningen så INGEN PANIK 😉
- Du kan med fordel skifte til en røre-spade frem for et piskeris når alt smørret er tilsat for på den måde at få kørt frostingen godt sammen.
- Jeg anbefaler at du ser videoen for resten af instruktionerne.
Enjoy!
Tillykke med fødselsdagen
Til moussen, kan man så godt undlade at komme jordbær og ingefær i Har nemlig planer om og lave kæmpe lagkage til min storebrors 20 års fødselsdag
Ja det kan du godt, så skal du bare tage den tilsvarende mængde rabarber. Altså 330g så der i alt er 1 kg rabarber 🙂
Kan denne laves til 8 – 10personer? Hvordan med diameter på formene osv?
Det kan du tro. Lav en halv portion, og brug en 20-22 cm form i stedet 🙂
Kan man gøre det med frosne rabarber og jordbær?
Det kan du tro! Dog ikke rabarberflettet 🙂
Hej kan man lave den dagen før?
Ja bestemt 🙂
Når man bruger frosne rabarber og jorbær skal man så ikke også bruge lidt mere husblas ens hvad der står i opskriften..??
Det ville jeg ikke gøre. Jeg bruger som regel frosne bær og frugter i mine mousser 🙂
Hvor er det en smuk kage. Er kagen til den søde side eller den friske? Jeg har nemlig brug for en kage det ikke er for sød.
Venlig hilsen Tina
Tak skal du have Tina. Kagen er ret frisk vil jeg mene. Hvis du vil være sikker på at den ikke bliver for tung kan du skrue lidt op for mængden af citronsaft.
Vh. Nikoline
Hvor meget fløde skal der bruges, det synes jeg ikke er nævnt
Jo lige efter husblas 🙂
1 liter
Den ser lækkert ud mange tak for din video
Jeg lave den til min datters 3 års fødselsdag
Tak skal du have! Det er godt at høre 😀
Den ser lækker ud 🙂 Jeg kunne godt tænke mig at bruge din swiss buttercream opskrift til en anden kage, men med smag af citron. Tror du jeg kan tilsætte lidt citronsaft uden at ødelægge konsistensen af smørcremen?
Det er et godt spørgsmål. Jeg ville nok bruge citronekstrakt eller citronskal. Er bange for at citronsaft får den til at skille.
Mvh. Nikoline