Spring til indhold

Saltkaramelis

Jeg lover jer at denne is vil blive taget godt imod! Det er en af de slags opskrifter, der får en til at undre sig over, hvordan man har kunne leve uden den tidligere. Jeg prøver gerne at gøre det simpelt men lækkert når jeg udvikler opskrifter, og man må sige, at det er ganske få ingredienser der kræves her. Det er bare om at komme i gang 🙂

Saltkaramelis-video

Ca. 1,5 liter

Du skal bruge:

5 dl fløde
3 dl mælk (jeg brugte faktisk skummetmælk selvom jeg siger sødmælk i videoen)
30 g sukker
6 æggeblommer
150 g saltkaramelsauce til ismassen
200 g saltkaramelsauce til topping (en portion af min saltkaramelsauce rækker til begge dele)

Sådan gør du:

  1. Start med at hælde mælk og fløde i en gryde.
  2. Sæt det til at varme langsomt op. 
  3. Pisk sukker og æggeblommer til en meget lys og tyk æggesnaps.
  4. Pisk 150 g saltkaramelsauce i massen.
  5. Så snart flødeblandingen har fået et hurtigt opkog, hældes den i æggesnapsen en lille smule ad gangen, og der piskes grundigt imens.
  6. Hæld nu massen tilbage i gryden og varm massen forsigtigt op under omrøring til den når 85 grader. Har du ikke et sukkertermometer, skal du blot sikre dig, at den er godt varm uden helt at koge.
  7. Kom massen i en plastikbeholder (som tåler varmen).
  8. Lad den stå tildækket i køleskabet natten over og så er du klar til at dreje isen i din ismaskine dagen efter.
  9. Når den er færdig kommes den i en iskold beholder og de resterende 200 g saltkaramelsauce hældes over og fordeles let ind i massen inden den sættes på frost indtil servering.  

God fornøjelse og velbekomme…

Pst. den tåler ikke at stå i fryseren længere end 1,5 måned, men det ville også være usædvanligt, hvis den ikke var spist inden da.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *