Aldeles velsmagende kage -sæt dit eget præg på opskriften hvis du synes.
Opskriften giver 2 lagkager på Ø20 cm. Det rækker til ca. 24 personer
Nougatmousse:
8-9 blade husblas
675g blød nougat
9 past. æggeblommer
9 dl piskefløde
Valnøddebunde:
10 æg
400 g sukker
335 g valnødder
½ dl kartoffelmel
5 tsk. bagepulver
Diverse ting til pynt:
Valnødder
Nougat
Hvid chokolade
Guldstøv
Sådan gør du:
Nougatmousse:
- Læg husblasen i blød i rigeligt koldt.
- Smelt nougaten i en stor glas- eller metalskål over vandbad. (Jeg brugte en serveringsskål i glas).
- Pisk fløden stiv men ikke grynet.
- Smelt husblads i en gryde ved svag varme sammen med en god skefuld flødeskum.
- Når al nougaten er helt smeltet tilsættes den smeltede husblas og æggeblommerne. Sørg for at røre rigtig godt og lad det så stå i ca. 10 min, så det køler lidt af.
- Vend nu den let afkølede nougatmasse i flødeskummet lidt ad gangen med en dejskraber. Stilles på køl i mindst 3 max 24 timer.
Valnøddebunde:
- Pisk æg og sukker lyst og luftigt.
- Hak valnødderne mellemfint i en foodprocessor og bland dem med kartoffelmel og bagepulver.
- Vend det hele godt sammen.
- Fordel 1/3 af dejen i et lige tykt lag i de 2 forme (med papir i bunden og evt. fedtstof i kanten).
- Bag dem ved 180˚C på varmluft ca. 15 min.
- Gentag punkt 1-5 to gange mere, så du har seks bunde.
Samling og pynt:
- Du kan enten samle kagen i en form med plastik i kanten (hvilket er nemmest mens moussen er flydende), eller du kan samle kagen ved hjælp af en sprøjtepose, som jeg gør i videoen.
- Dekorer kagen lige som du synes. Du kan finde inspiration i videoen.
Nyd den!